Cum sa folositi aplicatia Note

     Gasiti intrebari si raspunsuri de la alti utilizatori in forumul nostru si puteti deschide un subiect cu intrebarea dumneavoastra

     Puteti alege sa adaugati o caseta la profilul dvs. editand setarile aplicatiei dvs. Va rugam retineti ca puteti doar sa adaugati Casete pentru aplicatii create de Facebook, asemenea ca Poze sau Clipuri Video. Pentru a face acest lucru, urmati pasii urmatori :

1. Alegeti optiunea „Setarile Aplicatiei” din expansiunea meniului Cont din partea de sus a oricarei pagini Facebook.

2. Faceti clic pe link-ul „Editati Setarile” din partea dreapta a oricarei aplicatii.

3. Selectati eticheta „Profil” a ferestrei care apare.

4. Faceti clic pe link-ul „adaugati” de langa „Caseta : Disponibil”.

     Din pagina Note despre mine ( http://www.facebook.com/notes.php?subj=100001412665366 ) faceti clic pe titlul notei care nu va place. Puteti apoi pur si simplu sa faceti clic pe „Elimina eticheta mea” din partea stanga a paginii sub caseta „Etichetat”.

     Pentru a vizualiza notele in care dvs. ati fost etichetat :

1. Mergeti la Pagina de Start.

2. Faceti clic pe „Note” din meniul aplicatii din partea stanga a paginii. Dvs. va trebui sa faceti clic pe „Mai mult” pentru a extinde meniul aplicatii daca nu vedeti listata imediat „Note”. Alternativ, inscrieti „Note” in caseta de cautari din partea de sus a paginii si urmati link-ul care apare.

3. Faceti clic pe „Note Despre Mine”din partea de jos a listei de aplicatii Note sau din partea dreapta de sus a paginii daca ati folosit caracteristica de cautare pentru a gasi aplicatia Note.

 

     Pentru a vizualiza shcite salvate ale notelor scrise, va rugam faceti urmatorii pasi :

1. Mergeti la Pagina de Start.

2. Faceti clic pe aplicatie „Note” filtrata pe partea stanga a paginii. Daca nu o vedeti listata, faceti clic pe „Mai mult” pentru a afisa mai multe filtre.

3. Faceti clic pe sub-filtrul „Schitele Mele”.

     Daca nu vedeti aplicatia Note in lista filtrelor de pe Pagina de Start, inscrieti „Note” in caseta de cautari din partea de sus a paginii si urmati link-ul care apare pentru a parcurge pana la aplicatia Note. Apoi, faceti clic pe „Schitele Mele” din partea stanga a paginii.

      Pentru a edita o nota scrisa deja , faceti clic pe „Editati” din partea dreapta a titlului notei. O data ce ati finalizat editarea notei, asigurati-va sa faceti clic pe „Salvati”. O legenda nu va aparea pe pagina dvs. de profil cand ati editat o nota.

     Implicit, oricine care poate sa vada notele dvs. poate sa comenteze la ele.

      Pentru a edita setarile de confidentialitate pentru o nota individuala :

1. Mergeti la nota pentru care doriti sa editati setarile de confidentialitate.

2. Faceti clic pe butonul „Editati”, localizat in partea dreapta de sus a paginii.

3. Selectati expansiunea meniului setarilor de confidentialitate din partea de jos a Notei.

4. Selectati unul din cele cinci optiuni de impartire. Retineti ca „Personalizare” va permite sa specificati persoanelo individuale sa impartiti nota cu ei sau sa o ascundeti de ei.

      Pentru a seta implicit setarile de confidentialitate pentru note:

1. Selectati expansiunea meniului „Cont” din partea de sus a ecranului si faceti clic pe „setari de Confidentialitate”.

2. Alegeti unul din cele patru optiuni globale de setari de confidentialitate : Toata lumea,Prieteni ai Prietenilor, Doar Prieteni sau Recomandati.

3. Daca dvs.doriti sa personalizati setarile dvs.implicit, mergeti la sectiunea Personalizati setarile (  http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy ) si schimbati expansiunea meniului „Postari de mine” in setarile dvs. preferate.

 

Puteti adauga un comentariu facand clic pe titlul unei note si parcurgand pana la partea de jos a paginii. Cand ati scris comentariile dvs. in caseta, faceti clic pe „Comentati”. In unele cazuri, persoana care a scris nota poate sa aibe setari de confidentialitate in scop de a-i preveni pe ceilalti sa adauge un comentariu.

Cand folositi editorul bogat de text pentru a scrie sau pentru a edita o nota, pur si simplu inscrieti numele prietenilor dvs. in caseta de tip inainte „Etichete” de sub corpul notei. Selectati numele unei persoane pentru a eticheta pe ea sau pe el. Va rugam retineti ca puteti de asemenea sa etichetati Pagini in nota dvs. Noi vom sugera posibile numele sau Pagini potrivite bazate pe o explorare rapida a textului. Daca doriti sa va etichetati pe sine in nota, pur si simplu inscrieti numele dvs. sau „Eu”.

Puteti folosi editorul bogat de text pentru a formata rapid si usor stilul textului si schema notei dvs. Editorul bogat de text va permite sa schimbati sitlul textului dvs. in ingrosat,italic sau subliniat. De asemenea puteti sa editati schema notei dvs. cu liste ordonate numeric, puncte proiectile si blocuri citate.

De asemenea dvs.puteti sa folositi comenzile de baza HTML pentru a formata nota dvs., care sunt valabile aici (  http://www.facebook.com/notes_cheatsheet.php ).

Pentru a adauga poze la o nota:

1. In timp ce dvs. scrieti sau editati o nota, selectati „Adaugati o poza” , apoi „Cautati” de sub sectiunea Poze pentru a gasi si pentru a incarca o imagine din calculatorul dvs. Alternativ, puteti selecta o imagine din unul din albumele dvs. de pe Facebook dupa ce faceti clic pe „Adaugati o poza” de sub sectiunea Importati o poza.

2. O data ce imaginea este incarcata, dvs. vi se va acorda optiunea de a scrie un titlu. Pozei ii va fi apoi atribuit un identificator, ca „Poza 1”.

3. Mutati acest text identificator in locul din textul unde dvs. veti dori sa apara imaginea. Langa pictograma pozei , dvs. veti avea optiunea de a determina modul in care doriti sa fie aliniata poza pe pagina ( centrata, dreapta, pe parte a paginii,etc..).

4. Faceti clic pe butonul „Publicati” cand ati finalizat, sau „Salvati Schita” pentru a face mai multe schimbari in viitor inainte de a publica nota dvs. Pentru a vizualiza schite la un moment mai tarziu, faceti clic pe link-ul „Schitele Mele” de sub meniul aplicatiei Note de pe Pagina de Start.