Importarea si exportarea notelor

Gasiti intrebari si raspunsuri de la alti utilizatori in forumul nostru si puteti deschide un subiect cu intrebarea dumneavoastra

     Daca vedeti dubluri ale blog-ului dvs. postate in aplicatia Note a dvs. si ati importat doar o data blog-ul, va rugam prezentati un rasport aici ( http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=duplicate_note_import ).

     Da. Acesta este singurul mod in care noi putem sa mentinem setarile dvs. de confidentialitate pe o baza de vizualizare cu.

     Aparitia Atom si RSS de pe Facebook include extensia Accesare Cotrol a Aparitiei Bloglines ( http://www.bloglines.com/index.html ) si noi am setat parametrii de acces pentru a „refuza” toate aparitiile noastre. De asemenea am indicat in roboti.txt ale noastre ca aparitiile nu ar trebui sa fie vizitate sau indexate de roboti. Majoritatea colectionarilor si motoarelor de cautare ( Bloglines, Technorati, Google,Yahoo! ) par sa respecte aceste directive. Daca sunteti foarte ingrijorat in legatura cu posibilitatea ca cineva poate sa vada Notele dvs. care nu doriti sa fie vazute de el sau de ea, noi am adaugat o optiune de confidentialitate prin care dvs. puteti sa setati de pe pagina de confidentialitate a Notelor dvs. care va preveni orice Nota a dvs. sa devina sindicalizata in orice aparitie RSS sau Atom.

     Fiecare persoana care poate sa vada notele dvs. pe Facebook ofera o adresa web de aparitie diferita Atom sau RSS (URL ) care ste unica pentru ei. Doar notele carora le este lor permis sa vada vor fi sindicalizate prin intermediul acelui URL. Daca schimbati setarile de confidentialitate ale dvs. sau lik-urile prietenilor, atunci toate aparitiile vor fi actualizate corespunzator.

     Facebook probabil nu este capabil sa importe blog-ul dvs. din cauza unei setari de confidentialitate de pe contul dvs. Blog-urile scrise de la surse cu vizionare restrictionata nu vor exporta catre Facebook. Daca veti dori sa importati blog-ul dvs. , veti avea nevoie sa schimbati aceatsa setare de confidentialitate cu ceva mai putin restrictionat.

     Cateva aparitii RSS furnizeaza doar postarile recenta de pe blog-ul dvs. Daca aparitia dvs. va ofera numai informatii recente, Facebook nu va fi capabil sa importe postarile vechi. Facebook nu economiseste texte de pe pagini externe; trebuie sa incapa in el. Ca o alternativa , puteti sa copiati si sa lipiti textul intr-o nota noua.

     Va rugam plasati blog-ul dvs. in acest validator ( http://www.feedvalidator.org/ ) si rezolvati orice problema existenta cu furnizorul de blog al dvs.

     Daca intalniti probleme cu formatarea sau netrasferarea la notele dvs. , va rugam verificati aparitia RSS pe care o importati pentru a determina daca afiseaza corect blog-ul dvs. Aplicatia Note va importa doar ce este afisat pe aparitia RSS.

     Daca inca intalniti probleme, va rugam prezentati un raport aici ( http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=import_notes ).

     Pasii petru a importa un blog extern la Pagina notelor dvs. :

1. Accesati administratorul Paginii dvs. aici : http://www.facebook.com/pages/manage/ .

2. Mergeti la Pagina dvs. si faceti clic pe „Editati Pagina” de sub imaginea Paginii de profil.

3. Selectati „Aplicatii” si de langa „Note” va rugam faceti clic pe „Mergeti la Aplicatie”.

4. Din partea stanga de jos a paginii selectati „Editati Setarile de Importare”.

     Daca sunteti in necunostinta de cauza cu aceste programe,alegeti aparitia Atom. Aceasta contine informatii suplimentare, asemenea ca link-urile profilelor publice ale autorilor de note. Ambele Atom si RSS sutn formate XML pentru sindicalizare si diferenta dintre ele este nesemnificativa. Puteti vizualiza mai multe informatii detaliate despre aceste programe pe site-urile lor : Atom 1.0 ( http://www.atomenabled.org/developers/syndication/ ) si RSS 2.0 ( http://www.rssboard.org/rss-specification ).

     Acesta este o pagina web care poate fi usor verificata de instrumente ale software-ului numit colectionar de noutati care poate sa va informeze cand este disponibil orice continut nou dintr-o sursa particulara. De exemplu, daca dvs. subscrieti aparitiei Notelor prietenilor dvs. , puteti sa aflati usor cand unul din prietenii dvs. scriu o nota noua.

     Un colectionar de noutati va permite sa pastrati evidenta tuturor aparitiillor care va intereseaza. Favoritul nostru actual este Bloglines, o aplicatie web bazata care nu necesita nicio instalatie. Daca urmati link-ul catre o aparitie din majoritatea browser-elor web, veti afla ca puteti intr-un mod usor sa subscrieti aparitiei. Oricand prietenii dvs. scriu o nota noua, Bloglines va va instiinta.