PRIETENII TAI DIN FACEBOOK

     Unii utilizatori pot vedea afisat pe profilul lor zero prieteni. Ei pot avea, de asemenea dificultati in vizualizarea profilurilor prietenilor lor sau in afisarea acestora in sectiunea de noutati. Daca doriti sa prezentati un raport, va rugam faceti click aici: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=profile_missing_friends

     In primul rand, faceti click pe pictograma creion din caseta de prieteni din profilul dumneavoastra. Apoi debifati „Show friend list to anyone” (Arata lista de prieteni tuturor). Cei care nu va sunt prieteni si va vor vizita profilul nu vor avea posibilitatea de a vedea aceste informatii.

     Facebook este un loc care permite conectarea cu prietenii, familia, si alte persoane pe care le stiti personal. Daca ati fost impiedicat sa trimiteti cereri de prietenie pe Facebook, este probabil ca multe cereri de prietenie trimise de dumneavoastra in ultima vreme sa fi ramas fara raspuns. Asta se poate intampla din cauza ca ati trimis cereri de prietenie strainilor sau poate fi legat de alt comportament pe care membrii Facebook l-au reportat ca fiind nedorit. Va va fi permis sa adaugati prieteni din nou in curand. La acel moment, va rugam sa nu uitati sa trimiteti cereri de prietenie sau mesaje doar persoanelor pe care deja le cunoasteti personal. In caz contrar, limite suplimentare pot fi introduse pe contul tau. Pentru mai multe informatii cu privire la drepturile si responsabilitatile dumneavoastra in calitate de membru Facebook , va rugam sa faceti click pe termenii (Terms) din partea de jos a oricarei pagini Facebook. Conexiunile intre prieteni pe Facebook trebuie sa fie confirmate de ambele parti implicate. Acest lucru se intampal printr-o cerere de prietenie initiala sau o invitatie de a adera la site si o confirmare a cererii de catre destinatar. Tehnic, nu este posibil sa deveniti prieten cu cineva fara aceasta confirmare. O cerere de prietenie poate fi trimisa manual sau prin intermediul gasirii de prieteni (Friend finder) sau gasirii de colegi de scoala sau munca (Classmate/Co-worker Search). Cand utilizati aceste functii, va rugam sa fiti constienti de faptul ca mai multe cereri de prietenie si invitatii pot fi trimise simultan. In cazul in care un utilizator se inscrie prin cadrul acestor invitatii, acesta va fi adaugat automat la lista dumneavoastra de prieteni.

     Unii oameni vad o problema in faptul ca o cerere de prietenie ramane chiar si dupa ce o actiune a fost luata. Daca va confruntati cu aceasta problema pe site, trimiteti un raport aici: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=persistent_friend_request

      Securitatea contului dumneavoastra poate fi compromisa. Va rugam sa selectati o parola unica si complexa diferita de alte parole pe care le utilizati pe internet, si sa pastrati exclusiv pentru dumneavoastra aceasta informatie. Puteti reseta parola dumneavoastra folosind „Schimba parola” (Change password) de pe pagina contului dumneavoastra. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca toate adresele de e-mail asociate contului dumneavoastra sunt sigure. Amintiti-va ca oricine va poate accesa e-mailul are, de asemenea si posibilitatea de a va accesa contul Facebook. De asemenea, asigurati-va ca va delogati de fiecare data cand terminati utilizarea site-ului si inchideti browserul. Niciodata nu bifati „pastreaza-ma logat” (Keep me logged in) atunci cand va conectati la un computer public sau la un dispozitiv mobil care nu va apartine deoarece acest lucru va va mentine logat chiar si dupa inchiderea browserului. In cele din urma, asigurati-va ca atunci cand accesati site-ul va conectati intotdeauna printr-o pagina legitima cu Facebook.com in partea de domeniu a URL-ului.

     Aceasta zona a centrului de ajutor este destinata abordarii problemelor legate numai de conexiunile intre prieteni. Daca probleme dumneavoastra nu coincide aceasta descriere, puteti cauta raspunsul in alta sectiune a centrului de ajutor. De exemplu, daca aveti probleme cu prietenii care nu apar pe Chat, atunci mergeti la sectiunea Chat pentru a gasi o solutie, si nu la Prieteni.

     Va rugam sa raportati aceste informatii aici http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=deceased astfel incat sa putem comemora contul acestei persoane. Memorandum contul se elimina anumite informatii sensibile, cum ar fi actualizarile de stare si restrictioneaza accesul la cont celor care nu au fost confirmati ca prieteni. Va rugam sa retineti ca, pentru a proteja intimitatea utilizatorului decedat, nu putem furniza informatii de autentificare a contului oricui. Noi facem cereri de onoare membrilor apropiati din familie pentru a inchide contul.

     Functia „Sugestii” a fost extinsa pentru a va ajuta sa interactionati mai mult cu prietenii confirmati de pe Facebook, pe langa gasirea persoanelor sau a paginilor pe care le-ati putea cunoaste.

     Daca ati utilizat vreodata functia „Friend finder” (gasire prieteni), sugestiile va pot arata oamenii care au adresa dumneavoastra de e-mail sau pe care ii aveti in agenda. Daca doriti ca Facebook sa elimine aceste contacte, va rugam sa urmati instructiunile gasite aici:

http://www.facebook.com/contact_importer/remove_uploads.php

     Aceasta functie a fost creata pentru a va conecta cu persoane sau pagini pe Facebook care v-ar putea fi cunoscute. Daca nu doriti sa apareti in aceasta caseta pentru toata lumea de pe Facebook, puteti reduce vizibilitatea la prieteni. Pentru a face acest lucru, urmati acesti pasi: -alegeti optiunea „setari de confidentialitate” (Privacy settings) din meniul „Cont” (Account) din partea de sus a oricarei pagini -selectati „vezi setari” (View settings) in sectiunea „conectarea pe Facebook” (connecting on Facebook) -schimbati setarea pentru „Trimite cereri de prietenie” (Send you friend requests) la „prietenii prietenilor” (Friends of friends).

     Puteti bloca pe cineva care apare in Sugestii, facand click pe butonul „X” din dreapta sus a intrarii lor. Acest lucru va inchide intrarea persoanei si va impiedica aparitia ei din nou in pagina de sugestii. Va rugam sa retineti ca pagina de sugestii nu va aparea daca blocati toate sugestiile facute de Facebook. Puteti gasi, insa aceasta sectiune facand click pe meniul „prieteni”(friends) si selectand „Cauta prieteni” (Search friends). Odata ce o marcati de mai multe ori, aceasta sectiune va aparea din nou pe pagina dumneavoastra de pornire.