Impartire („Sharing”) actualizari status

      Daca incercati sa gasiti singur un camin pentru animalul dumneavoastra, mai degraba decat sa apelati la un adapost de animale sau la o organizatie de salvare, fiti sigur ca actionati in interesul animalului dumneavoastra. Sa gasiti un nou camin pentru acesta, poate fi un lucru dificil. Un camin bun este acela in care animalul poate trai pentru tot restul vietii, unde i se va acorda atentie, asistenta medicala, mancare adecvata si unde va fi tratat ca un membru al familiei. Daca doriti sa gasiti un camin animalului dumneavoastra urmati pasii urmatori:

     • Faceti-va cunoscuta intentia prin intermediul prietenilor, vecinilor si a cabinetelor veterinare, apoi incercati in ziar, daca nu ati reusit. Sansele sa gasiti un camin bun cresc daca verificati referintele cu cineva cunoscut.

     • Vizitati noul camin sa vedeti mediul in care va trai animalul dumneavoastra de companie. Explicati faptul ca animalul este o parte din familia dumneavoastra si ca vreti sa fiti sigur ca va fi in siguranta si ca se poate adapta la noua locuinta. Verificati cu atentie pe cei interesati sa adopte.

     • Nu va lasati pacaliti. Daca cineva refuza sa va lase sa vizitati casa, nu va lasati animalul in grija lui. Persoanele cunoscuta derept „ bunchers” ( cei care testeaza pe animale) raspund frecvent la anunturi de genul „ gratis -pentru un camin bun”, pozand in persoane care isi doresc un animal de companie pentru familie ,cand de fapt le vand traficantilor de animale. Cei ce se ocupa cu luptele de caini isi procura animalele in urma unor astfel de anunturi. Aceste persoane sunt niste” profesionisti”care isi vor aduce copiii si chiar mamele cand vin sa adopte animalul.

     • Aveti in vedere siguranta dumneavoastra atunci cand va duceti sa intervievati potentialele persoane adoptive sau cand le permiteti accesul in casa.

     • Luati in considerare toate aspectele noului camin: Se va intelege animalul dumneavoastra cu copiii mici? Are familia de gand sa tina cainele afara in lant pe post de caine de paza? Va fi pisica tinuta doar pe post de „ mancator de soarici”? Are familia referinte de la un medic veterinar? Nu fiti timizi in a pune intrebari. Viata animalului dumneavoastra poate depinde de acest lucru.

     • Cereti un act de identitate (de preferat un carnet de conducere). Notati-va datele si cereti noului proprietar sa semneze un contract cu privire la cerintele adoptiei,cu care ambii proprietari sa fie de acord. Ca parte contractuala, cereti noului stapan sa va contacteze daca la un moment dat vrea sa renunte la animal.

      • Castrati animalul inaine sa fie adoptat. Acest lucru va spori sansele sa fie adoptat si va impiedica inmultirea in mod iresponsabil.

      • Daca animalul are o boala cronica sau probleme de comportament, va fi dificil sa-i gasiti un camin adecvat. Un nou proprietar poate sa nu fie capabil ca faca fata acestor probleme, si deasemenea animalul va putea avea probleme in a se adapta la noul sau camin. Decizia de a eutanasia un astfel de animal nu trebuie luata decat dupa ce a fost consultat de un medic veterinar, un specialist in comportament si familia, luand-se in calcul parerea lor despre capacitatea de adaptare a animalului la un alt camin.

      Gasirea unui camin bun pentru animalul dumneavoastra poate fi un proces dificil si de lunga durata.

      Tineti minte: adapostul de animale are angajati specializati in verificarea si consilierea celor care adopta. Sa va lasati animalul in grija unui adapost de animale poate fi solutia cea mai buna atat pentru dumneavoastra cat si pentru animal.

       Daca in cele din urma decideti sa nu pastrati animalul de companie, aveti mai multe optiuni. Cea mai buna alegere este adapostul de animale din localitate. Majoritatea adaposturilor au grija ca cei interesati de adoptarea unui animal sa poata oferi un camin bun si o familie iubitoare animalului dvs. de companie.

      Cel mai usor mod de a cauta un adapost pentru animale este online,pe site-ul PetFinder.com. Aici puteti introduce codul postal si obtine o lista a adaposturilor pentru animale, agentii ale controlului animalelor , si alte organizatii care au grija de animale din comunitatea dumneavoastra. Puteti sa consultati si cartea de telefon. Puteti gasi adaposturile de animale sub diferite denumiri asa ca , uitati-va in Pagini Aurii la sectiunea „Adaposturi de animale” „ Societati umanitare” sau „Controlul animalelor” . Agentiile pentru protectia animalelor sunt listate de cele mai multe ori sub departamentul de politie sau cel de sanatate al orasului sau judetului. Puteti de asemenea sa sunati la informatii la numarul 411.

     Pentru cainii de rasa, exista organizatii care se ocupa de salvarea animalelor de rasa. Gruparile care se ocuta de rasele pure sunt de obicei conduse de oameni care au cunostinte temeinice in materie. Gruparile acestea pastreaza animalele pana cand acestea pot fi adoptate. Ca sa contactati o astfel de grupare care e specializata in rasa dumneavoastra de caine , contactati adapostul de animale si accesat PetFinder.com.

      In unele cazuri , aceste organizatii lucreaza doar cu adaposturile de animale si nu accepta animale direct de la stapani. Faceti tot posibilul sa aflati cat mai multe despre organizatie si intotdeauna verificati organizatia inainte sa le incredintati animalul. Verificati starea animalelor pe care acestia le au deja in grija si asigurati-va ca acestia verifica persoanele care vor sa adopte animalele si asigura servicii de asistenta post-adoptiva. Nu va sfiiti sa puneti intrebari.

Colaboram cu „ Human Society of the United States” (Societatea Umana din Statele Unite) cu privire la aceste probleme. Pentru mai multe informatii, vizitati humanesociety.org.

     Doar prietenii dvs. care au fost confirmati va pot eticheta in postarile lor. Daca ati blocat pe cineva sau l-ati sters din lista de prieteni, aceasta persoana nu va va putea eticheta. Daca ati blocat o persoana si un prieten comun va eticheteaza intr-o postare, persoana pe care ati blocat-o nu va putea vedea profilul prin accesearea numelui dvs.

     Puteti eticheta urmatoarele lucruri :

• Persoanele care au fost confirmate ca prieteni

• Paginile pe care le urmariti

• Evenimentele la care luati parte

• Grupurile dvs.

• Aplicatiile pe care le-ati folosit

      Puteti etcheta (tag) prieteni si alte lucruri la care sunteti conectat in statusul de pe Facebook si in alte postari. Aceasta caracteristica poate fi utilizata accesand meniul „ Imparte” din partea de sus, a paginii principale Facebook, a profilului dvs. sau a profilurilor prietenilor dvs .

     1. Daca vreti sa creati o eticheta (tag), tastati simbolul „@” in campul de scriere, sau tastati majuscula primei litere a numelui pe care vreti sa-l etichetati.

     2. Imediat dupa simbolul „@” sau majuscula, continuati sa scrieti numele pe care vreti sa-l etichetati. Va aparea un meniu cu toate intrarile disponibile care corespund. Puteti eticheta prieteni, pagini, grupuri, evenimente si aplicatii.

     3. Selectati numele pe care vreti sa-l etichetati. Acesta va aparea sub forma unei legaturi in postarea dvs. Puteti eticheta mai multe nume in aceeasi postare.

     Prin intermediul legaturii ,utilizatorii pot vedea postarea dvs., si accesa profilul, pagina, grupul sau evenimentul pe care l-ati etichetat, doar daca setarile de confidentialitate existente permit acest lucru.

     Etichetarea va permite sa mentionati inr-un mod activ prietenii si lucrurile cu care sunteti conectat pe Facebook. De asemenea, va permite sa directionati postarea anumitor persoane, mentinand deschisa conversatia. Prietenii dvs. vor fi instiintati prin notificari si comentarii pe Perete, in momentul in care au fost etichetati sau cineva a comentat postarile in care au fost etichetati.

      Legati conturile de Facebook si Twitter aici. Ca administrator de pagina, veti putea imparti actualizarile status-ului , legaturi, poze, notite si evenimente cu prietenii de pe Twitter, direct de pe Facebook. Puteti alege informatiile pe care vreti sa le impartiti cu prietenii, atat de pe pagina Twitter cat si de pe Facebook.

      Exista mai multe feluri in care puteti face public continutul pe Facebook, in functie de persoanele cu care doriti sa impartiti aceste informatii:

      • Impartirea informatiilor cu publicul larg : Folositi meniul „Imparte” care se afla in partea de sus a paginii dumneavoastra de profil. De acolo, va puteti actualiza statusul si face publice poze, clipuri, legaturi (link-uri), si alte aplicatii. Informatiile pe care le faceti publice vor aparea ca postari in profilul dvs., si pot aparea in fluxurile de date(News Feeds). Pentru a controla daca anumite persoane au acces la fluxurile dumneavoastra de date, puteti schimba setarile de confidentialitate pentru fiecare continut postat.

      • Impartirea informatiilor cu un grup mic de prieteni : Folositi caracteristica „Grupuri”pentru a imparti informatii cu un un anumit grup de persoane, precum membrii familiei, echipa de fotbal sau clubul dumneavoastra de carte.

      • Impartirea informatieiilor cu o persoana: Puteti folosi meniul „Imparte” din partea de sus a paginii profilului unui prieten, pentru a scrie pe Peretele (Wall) lui sau pentru a face publice continuturi . Prietenii prietenului dvs. vor putea vedea ceea ce postati. Daca doriti ca informatiile sa poata fi accesate doar de o singura persoana, puteti trimite un mesaj privat persoanei respective.