Optiuni de confidentialitate pentru continuturile

     Informatiile pe care prietenii dvs. le pot vedea in fluxurile de date depind de doua lucruri:

     1. Setarile pentru fiecare postare pe care o faceti publica. Pentru a controla daca anumiti prieteni au optiunea de a vizualiza sau nu fluxurile dvs. de date, puteti schimba setarile pentru fiecare continut postat .

     2. Preferintele prietenilor tai cu privire la fluxul de date. Prietenii tai pot cere sa vizualizeze sau sa ascunda mai multe dintre continuturile pe care le impartiti.

     Puteti schimba setarile de confidentialitate in orice moment pentru toate continuturile care pot fi editate ( ex. Albume foto, clipuri sau notite), prin modificarea continutului si apoi schimbarea setarilor de confidentialitate.

     Pentru continuturile care nu pot fi editate ( ex. actualizari ale statusurilor sau legaturi), nu mai puteti schimba setarile de confidentialitate dupa ce ati apasat „ Imparte” . Puteti , insa , sa stergeti continutul de pe Perete- pozitionati mouse-ul deasupra informatiei si apoi apasati butonul „X”. Puteti apoi sa publicati acelasi continut, optand mai intai pentru setarile de confidentialitate dorite. Retineti ca atunci cand stergeti o postare nu impiedicati generarea unui flux de date.

     Retineti ca pasii facuti retroactiv pentru a schimba sau indeparta un continut, nu vor impiedica eventualele distribuiri care pot rezulta de pe urma setarilor de confidentialitate selectate anterior, care permit accesul celorlalti la vizualizarea si la distribuirea continutului.

     Cand publicati sau impartiti informatiile cu „Toata lumea”, acestea pot fi vizualizate de orice persoana conectata la internet. Utilizatorii va pot gasi continuturile prin intermediul legaturilor publice, sau a postarilor publice facute de catre prietenii lor. Cand impartiti informatii cu toata lumea trebuie sa fiti de acord ca acestea sa fie vizibile tuturor.

     Cand impartiti informatii cu „Toata lumea” , toate persoanele de pe internet pot vedea informatia aceasta. Informatiile sunt accesibile si persoanelor care nu va sunt prieteni pe Facebook si celor care nu sunt in retelele dumneavoastra de serviciu sau scoala. Ar trebui sa folositi aceasta setare cand vreti sa publicati informatii pe care doriti sa le vada toata lumea.

     Tineti minte ca daca o persoana poate vedea un continut facut public prin intermediul optiunii „Toata lumea” , asta nu inseamna ca va poate vedea profilul in intregime. Informatiile care pot fi vazute prin accesarea profilului sunt determinate de setarile de confidentialitate pentru care ati optat.

     Personalizarea setarilor de confidentialitate va ofera posibilitatea de a alege persoanele care pot sau nu sa vada continuturile pe care le impartiti cu prietenii. Cand alegeti „Personalizare” (Customize) , va aparea o casuta . De la aceasta casuta puteti alege sa impartiti sau nu informatii cu anumite retele , prieteni si liste de prieteni.

     Puteti controla setarile implicite pentru postarile pe care le impartiti cu prietenii de pe pagina Setari de confidentialitate.

     Selectati unul dintre cele patru grupari globale confidentiale (Toata lumea, Recomandat,Prietenii prietenilor sau Doar prieteni )de la sectiunea „ Imparte pe Facebook” . Daca doriti personalizati aceste setari si mai mult, apasati „Personalizare setari” (Customize settings) si schimbati setarile pentru „Postarile tale”(Posts by You).

      Puteti opta intotdeauna pentru modificarea setarilor de confidentialitate pentru fiecare postare in parte, inaintesa o impartiti cu ceilalti. De exemplu, daca vreti sa impartiti actualizarea statusului pentru a le reaminti prietenilor sa confirme participarea la petrecerea surpriza a lui Susan,o puteti exclude de Susan de la vizualizarea acestei postari. Pentru a schimba setarile de confidentialitate ale unei postari, selectati o setare sau „Personalizeaza”(Customize) din meniul afisat, inainte de a apasa „ Imparte” pentru a publica informatia.

      Puteti controla setarea implicita pentru postari de pe pagina Setari de confidentialitate.

      Selectati unul dintre grupurile generale confidentiale: Toata lumea (Everyone), Recomandat (Recommended ), Prietenii prietenilor (Friends of friends) sau Doar prieteni (Friends Only) de la sectiunea „ Imparte pe Facebook”. Daca doriti sa personalizati aceste setari si mai mult, apasati „Personalizare setari” (Customize settings) si schimbati setarile pentru „Postarile mele” (Posts by Me).