Paginile comunitatilor

      Paginile comunitatilor sunt menite sa fie cea mai buna colectie de subiecte care va starnesc interesul. Cand este posibil, ele pun la dispozitie continuturile articolelor Wikipedia legate de subiectul principal al paginii, pe care Facebook l-a licentiat prin intermediul licentei comune.

      Daca nu gasim articolul potrivit pe Wikipedia, putem cere ajutor membrilor comunitatii. Puteti gasi mesaje pe paginile comunitatilor respective, care sa va indemne sa contribuiti la dezvoltarea acestor pagini cu informatii sau prin sugerarea unui articol Wikipedia relevant, facandu-le astfel mai interesante si mai utile.

      Sectiunea „Articole similare” afiseaza un sir de postari publice in care utilizatorii Facebook au mentionat subiectul paginii comunitatii respective. De exemplu, daca accesati fila postarilor recente a paginii comunitatii gastronomice (Cooking), veti vedea postarile recente care contin cuvantul „gastronomie”.

      • Articole asemanatoare ale prietenilor: daca prietenii dvs. au mentionat subiectul paginii unei comunitati, atunci postarile lor vor aparea mai intai sub forma unei liste, cu conditia ca setarile de confidentialitate sa va permita sa vedeti postarile.

      • Articole similare globale: toate postarile care raman in lista sunt globale , ceea ce inseamna ca au aparut in urma cautarii pe Facebook a termenilor care coincid cu subiectul paginii unei anumite comunitati. Retineti faptul ca puteti vedea postarile altor persoane doar daca aveti deja acces la ele (ex. Postarile setate pentru Toata lumea).

      Cand apreciati o pagina, aceasta apare in profil in functie de categorie(ex. Pagina unei formatii va aparea in campul „Arte si Divertisment”). Apasand „Editare Profil” si un subtitlu din meniul din stanga, puteti personaliza ordinea in care paginile apar in profilul dumneavoastra. Puteti chiar sa mutati unele pagini sub legatura „Afiseaza ma multe” astfel incat sa va puteti conecta la ele fara sa le afisati la vedere. Trageti si plasati (drag and drop) paginile in Top 5 al preferintelor dumneavoastra.

      Unele pagini nu au fost inca clasificate. La momentul actual nu exista posibilitatea de a edita sau controla afisarea acestor pagini, dar acestea vor dispune de aceleasi optiuni ca si paginile clasificate, de indata ce vom adauga mai multe categorii. Pentru a sterge o astfel de pagina, trebuie doar sa o accesati si sa apasati „Nu apreciez”.

      Nu. Paginile comunitatilor afiseaza atat articole de pe Wikipedia legate de subiectele pe care le reprezinta, cand informatiile acestea sunt disponibile, cat si postarile in timp real ale utilizatorilor Facebook. In acest moment, nu aveti posibilitatea de a adauga poze sau de a edita informatii pe astfel de pagini.

      Paginile comunitatilor sunt construite in jurul unor subiecte, cauze sau experiente. Multe dintre aceste pagini afiseaza atat articolele de pe Wikipedia legate de subiectele pe care le reprezinta, cat si postarile in timp real ale utilizatorilor Facebook.

      Paginile oficiale sunt administrate de reprezentantii autorizati ai unor afaceri, brand-uri, celebritati sau organizatii, si creaza si afiseaza continuturi legate de entitatile pe care le reprezinta.

      Grupurile va permit sa discutati direct despre anumite subiecte cu alti utilizatori Facebook. Oricine poate crea si administra un grup.

      In profilul dvs. puteti adauga sau sterge activitati sau interese si eticheta prieteni in activitati.

      Pentru a adauga activitati si interese:

1. Apasati butonul „ Editare Profil” din coltul din dreapta sus al profilului dumneavoastra.

2. Selectati „Activitati si Interese” din meniul din stanga.

3. Tastati numele activitatii dumneavoastra preferate (de exemplu mersul pe munte sau cititul) in campul „Activitati”, sau a intereselor preferate (de exemplu arhitectura sau istorie) in campul „Interese”. Daca exista deja pagini pentru activitatile sau interesele pe care le-ati adaugat , atunci profilul dumneavoastra se va conecta la aceste pagini. Cu toate astea nu veti fi listat impreuna cu cei care apreciaza pagina respectiva decat daca apasati butonul „Apreciez” . Daca vreti sa adaugati interese sau activitati pentu care nu exista astfel de pagini, veti fi indemnat sa creati o pagina a comunitatii respective.

      Pentru a eticheta prieteni in activitati: Pentru a eticheta prieteni in activitatile pe care le faceti impreuna, apasati butonul„Editare” din dreapta activitatii si tastati numele prietenilor in campul „Cu”.

      Pentru a sterge activitati : Apasati „X-ul” din dreapta activitatii.

      Pentru a sterge interese : Apasati pe imaginea intereselor pe care vreti sa le stergeti si apoi butonul „Indeparteaza” din dreapta casutei, sau apasati tasta „Sterge”(Delete) a tastaturii dumneavoastra.

      Paginile comunitatilor – paginile care se conecteaza la campurile pe care le completati in profil-contin subiecte generale si tot felul de informatii neoficiale dar interesante. Pentru a va conecta la aceste pagini apasati butonul “Apreciez”(Like). Aceste pagini nu au un singur autor si nu genereaza fluxuri de date (News Feed stories). Beneficiile adaugarii paginilor comunitatilor la profilul dvs. :

      • Va permit sa accesati comentariile pe care le fac ceilalti cu privire la lucrurile care conteaza pentru dvs. –fie ca e vorba de gatit , o miscare politica sau chiar animalele de companie.

      • Le permite prietenilor dumneavoastra sa va cunoasca mai bine prin simpla accesare a intereselor dvs.

      • Unele pagini afiseaza continuturi de pe Wikipedia, pentru a va ajuta sa aprofundati subiectele care va intereseaza.

      • Va transforma profilul intr-o adevarata harta a subiectelor care va interseaza, in locul unei liste statice de interese.