Impartind actualizari ale statutului si alte continuturi

Postarea despre animale de companie : Ce ar trebui sa fac daca am un animal de companie pe care nu pot sa il pastrez?

     Noi am lucrat cu „Societatea Umana a Statelor Unite” pe urmatoarele sfaturi. Pentru mai multe informatii, vizitati humanesociety.org ( http://www.humanesociety.org ).

     Gasirea unui camin bun pentru animalul dvs. de companie

     Daca v-ati decis in ultimul moment ca nu mai puteti pastra animalul dvs. de companie, aveti cateva optiuni.

     Cea mai buna posibilitate este adapostul local al animalului dvs. Cele mai multe adaposturi protejeaza posibilele persoane care adopta pentru a se asigura ca ei vor fi capabili sa furnizeze o siguranta, responsabilitate si un camin iubitor pentru animalul dvs. de companie.

     Cel mai usor loc de a incepe cautarea dvs. pentru adapostul local al animalului dvs. este online pe PetFinder.com ( http://www.petfinder.com/ ). Aici puteti introduce codul dvs. zip si puteti gasi o lista a adaposturilor de animale, agentii de control a animalelor si alte organizatii de protectie a animalelor din comunitatea dvs. De asemenea puteti sa cautati in cartea dvs. de telefon. Adaposturile pentru animale de companie sunt denumite intr-o mare varietate de nume, asa ca incercati sa cautati in Pagini Aurii sub listarile precum „adaposturi animale”, „societati umane” sau „controlaul animalelor”. Agentiile publice de protectie si control a animalelor sunt de obicei listate sub departamentul de sanatate sau departamentul de politie al orasului sau judetului. Puteti de asemenea sa sunati pentru informatii la 411.

     Daca aveti un caine de o anumita rasa, ar trebui sa existe o organizatie de salvare a rasei in zona dvs. care il va accepta pe caine si va lucra sa ii gaseasca un nou camin. Grupurile de salvare a raselor sunt conduse de obicei de persoane cu cunostiinte in profunzime despre rasa respectiva. Grupurile de salvare de obicei pastreaza animalele care pot fi adoptate inainte ca ele sa fie plasate in camine iubitoare , permanente. Pentru a localiza un grup de salvare care este specializat pe rasa cainelui dvs. , contactati adapostul local al animalului dvs. sau mergeti la PetFinder.com ( http://www.petfinder.com/ ).

     In unele cazuri, salvarile de rasa lucreaza doar cu adaposturi pentru animale si pot refuza animale de companie direct de la detinatori. Asigurati-va ca aflati cat mai multe despre grupul de salvare si intotdeauna alegeti o organizatie de salvare a rasei inainte sa renuntati la animalul dvs. de companie. Ar trebui sa va asigurati ca rezidentii actuali de animale apar bine ingrijiti, ca grupul alege posibilele adoptii si ca grupul ofera servicii pentru suportul de dupa adoptii. Nu fiti retinut sa puneti intrebari.

     Gasirea unui camin nou

     Daca va decideti sa incercati sa gasiti singur un camin nou pentru animalul dvs. de companie, mai degraba decat sa va bazati pe un adapost local pentru animale sau pe organizatii de salvare, asigurati-va ca cele mai bune interese ale animalului raman prioritatea dvs. principala. Gasirea unui camin nou pentru un animal de companie poate fi dificila. Un camin „bun” inseamna un camin unde animalul va trai pentru restul vietii lui sau ei, unde el sau ea va primi atentie, ingrijire sanitar-veterinara, nutritie adecvata si va fi tratat ca parte din familie.

     Daca alegeti sa gasiti singur un camin pentru animalul dvs. de companie, urmati aceste orientari :

– Anuntati prin intermediul prietenilor, vecinilor si medicii veterinari locali intai ; apoi incercati ziarele, daca toate celelalte esueaza. Sansele dvs. de gasire a unui camin bun sunt mai mari atunci cand verificati referintele cu cineva pe care il cunoasteti.

– Vizitati viitorul camin nou cu scopul de a cunoaste mediul in care animalul dvs. va locui. Explicati ca animalul este parte din familia dvs. si ca vreti sa va asigurati ca el va fi ingrijit in mod corespunzator si ca vreti sa vedeti cum raspunde animalul la caminul nou. Adoptati caminele posibile cu grija.

– Nu va lasati pacalit. Daca cineva refuza sa va permita sa vizitati casa lor, nu lasati animalul dvs. cu ei. Indivizii cunoscuti ca „banditi” raspund in mod obisnuit la anunturile „disponibil-la-camine-bune”, prezentandu-se ca persoane care doresc animale de familie cand, in realitate, ei vand animale la comerciantii de animale. Cainii luptatori au fost de asemenena cunsocuti pentru a obtine animale dosmetice pentru chinuire prin intermediul anunturilor „disponibil la camine bune”. Aceste persoane sunt „profesionisti” pot inca sa isi aduca copiii sau mamele lor cu ei cand iau animalele.

– Intotdeauna fiti atent la siguranta dvs. personala cand mergeti la un interviu cu posibile persoane care doresc sa adopte sau daca permiteti unei viitoare persoane care adopta sa intre in casa dvs.

– Luati in considerare cu atentie toate elementele unui camin nou : Animalul dvs. va intra in contact cu copii mici ? Familia planuieste sa sa pastreze cainele legat afara ca un caine care pazeste? Pisica va fi pastrata doar ca un soarece? Familia are un medic veterinar de referinta? Nu fiti rusinos sa puneti sceste intrebari. Viata si fericirea animalului de companie pot sa depinda de asta.

– Intrebati de o forma de identificare valida ( de preferat un permis de conducator ). Retineti numele pentru inregistrarile si solicitarile dvs. despre noul detinator pentru a semna un contract precizand cerintele de adoptie cu care ambele parti sunt de acord. Ca parte a contractului, precizati noului detinator sa va contacteze daca el sau ea se decide cu unele puncte pe care ei trebuie sa le dea animalului .

– Animalul dvs. a fost neutralizat sau sterilizat inainte ca ea sau el sa mearga la noul camin. Acest lucru va ajuta la adoptia animalului si la oprirea reproducerii iresponsabila.

– Daca animalul dvs. este bolnav cronic sau are probleme de comportament , poate fi dificil sa ii gasiti un camin adecvat. Un nou detinator poate sa nu fie dispus sau capabil sa se descurce cu aceaste probleme si de asemenea este posibil sa fie dificil pentru animal ca acesta sa se adapteze la un nou camin. Decizia de a eutanasia in mod uman asa un animal nu ar trebui luata fara admisii grijulii de la un medic veterinar, de la un specialist in comportament si de la familie, bazate pe cat de bine cred ei ca se va adapta la caminul nou tovarasul lor.

     Gasirea unui camin de calitate pentru animalul dvs. poate fi dificila si intr-un proces consumator de timp.

     Retineti : Adapostul local al animalului dvs. are un personal de calitate antrenat sa protejeze si sa sfatuiasca persoanele care adopta. Lasarea animalului dvs. la adapostul local poate fi cea mai buna optiune pentru dvs. si animalul dvs.

Citește mai departe...

Butonul albastru de comentariu lipseste cand fac clic pentru a comenta la o postare.

     Pentru a face comentarii rapid si usor, noi am indepartat acest buton. Pentru a comenta la o postare, pur si simplu apasati butonul enter sau return. Daca doriti sa creati un nou paragraf sau un sfarsit de linie in comentariul dvs. , apasati shift+enter de pe tastatura dvs.

Citește mai departe...

Cum pot sincroniza contul meu de Twitter cu Pagina mea de Facebook , astfel incat Pagina mea de Facebook cu postari sa posteze automat ca postari de pe Twitter/ ca sunt afisate de pe Twitter?

     Trimiteti ca link conturile de Facebook si de Twitter ale dvs. aici ( http://www.facebook.com/twitter/ ). Ca un administrator al Paginii, veti fi capabil sa impartiti actualizarile statuturilor dvs., link-uri, note si evenimente cu alaiul dvs. pe Twitter, direct de pe Facebook. Puteti alege tipurile de lucruri pe care doriti sa le impartiti pe ambele Twitter si Facebook.

Citește mai departe...

Cum pot sa trimit un link cu numele meu intr-o postare sau intr-un comentariu ?

     Doar prietenii dvs. confirmati pot sa va eticheteze in postarile lor sau sa va mentioneze in comentarii. Daca ati blocat pe cineva sau l-ati eliminat de la a mai fi un prieten, ei nu vor mai fi capabili sa va eticheteze sau va mentioneze. Daca ati blocat pe cineva si ei sunt capabili sa vada o postare in care numele dvs. este trimis ca link, persoana blocata nu va fi capabila sa faca clic pe numele dvs. pentru a vedea profilul dvs.

Citește mai departe...

Ce nume pot sa trimit ca link intr-o postare sau intr-un comentariu?

     Puteti trimite ca link intr-o postare sau intr-un comentariu urmatoarele nume :

– prietenii dvs. confirmati

– membrii unui grup la care postati sau comentati

– paginile pe care le urmati

– evenimentele la care participati

– grupurile carora apartineti

– aplicatiile pe care le folositi

     Aflati cum sa etichetati intr-o postare ( http://www.facebook.com/help/?faq=15925 ).

Citește mai departe...

Cum etichetez si cum trimit un link cu nume intr-o postare?

     Puteti sa etichetati prietenii dvs. in statutul Facebook al dvs. si in alte postari . Aceasta caracteristica functioneaza cand dvs. impartiti continut in partea de sus a paginii de start a dvs., a profilului dvs. sau a profilului prietenului dvs.

     Pentru a eticheta un prieten, inscrieti simbolul „@”. Selectati prietenul pe care doriti sa il etichetati din expansiunea meniului care apare. De asemenea puteti sa etichetati Pagini, evenimente,grupuri sau aplicatii. Daca meniul apare si dvs. nu doriti sa etichetati un nume, pur si simplu continuati sa inscrieti postarea dvs. si optiunea va disparea. Retineti ca puteti de asemenea sa mentionati ( http://www.facebook.com/help/?faq=20082 ) prieteni in comentarii folosind functionalitate similara.

     Etichetarea va permite sa mentionati intr-un mod mai activ prietenii dvs. si alte lucruri cu care sunteti conectat pe Facebook. De asemenea va permite sa directionati o postare la o persoane specifica in timp ce aveti conversatia deschisa. Prietenii pe care ii etichetati primesc o instiintare ca dvs. i-ati etichetat si o legenda de Perete pe profilul lor. De asemenea ei sunt instiintati cand altcineva comenteaza la postarea in care sunt etichetati. Persoanele care pot vedea postarea dvs. vor fi capabili sa faca clic pe link pentru a vizualiza profilul, Pagina, grupul sau evenimentul in care dvs. ati etichetat, doar daca setarile de confidentialitate existente permit acest lucru.

Citește mai departe...

Cum impart un statut sau alt continut pe Facebook?

     In functie de persoana cu care doriti sa impartiti exista moduri diferite de a imparti continut pe Facebook:

– Impartind cu un public larg : Folositi meniul de impartire care este localizat in partea de sus a paginii dvs. de start si de profil pentru a instiinta pe altii ce ganditi. Puteti sa actualizati statutul ( http://www.facebook.com/help/?page=706 ) dvs. si sa impartiti poze, clipuri video, link-uri si alte continuturi de aplicatii. Lucrurile pe care le impartiti vor aparea ca si postari pe profilul dvs. si pot aparea in Aparitie Noua. Pentru a controla daca anumite persoane au sau nu optiunea de a vizualiza legendele dvs., puteti sa schimbati setarile de siguranta ( http://www.facebook.com/help/?faq=12871 ) pentru fiecare bucata de continut postat de dvs.

– Impartind cu un grup mic de prieteni : Folositi caracteristica Grupuri ( http://www.facebook.com/help/?page=414 ) pentru a imparti continut cu un grup de prieteni select, precum membrii familiei, echipa dvs. de fotbal sau societatea dvs. de carti.

– Impartind cu un individ : Puteti folosi meniul de impartire din partea de sus a profilului prietenului dvs. pentru a scrie sau pentru a imparti ceva pe Perete-le lui/ei. Prietenii prietenului dvs. de asemenea sunt capabili sa vizualizeze postarea dvs. Daca doriti sa impartiti ceva privat, puteti intotdeauna sa tirmiteti cuiva un mesaj privat ( http://www.facebook.com/help/?page=406 ).

Citește mai departe...

Controale de confidentialitate pentru continul impartit

Cum pot controla ce vad prietenii mei in Aparitie Noua a lor ?

     Daca lucrurile pe care le impartiti apar in Aparitie Noua a prietenilor dvs. , depinde de doi factori :

1. Setarea pentru fiecare postare impartita de dvs. Pentru a controla daca anumiti prieteni au sau nu optiunea de a vizualiza legendele dvs., puteti sa schimbati setarea ( http://www.facebook.com/help/?faq=12871 ) pentru fiecare bucata din continutul postat.

2. Preferintele Aparitiei Noua ( http://www.facebook.com/help/?faq=14863 ) ale prietenilor dvs. Prietenii dvs. pot solicita sa vizualizeze mai mult continut impartit de dvs. sau sa ascunda continutul impartit de dvs.

 

Citește mai departe...

Pot sa ma intorc si sa schimb setarea de confidentialitate pentru continutul impartit deja?

     Pentru orice continut pe care il puteti edita ( exemplu : albumul cu poze, clipuri video sau note ), puteti sa schimbati in mod retroactiv setarea de confidentialitate gasind continutul pe care doriti sa il editati si apoi schimband setarea de confidentialitate.

     Pentru continut care nu poate fi editat ( exemplu : actualizarile statutului sau link-uri ) , nu puteti sa schimbati setarea de confidentialitate dupa ce faceti clic pe “Impartiti”. In schimb puteti sterge continutul de pe Perete-le dvs.- pur si simplu mutati cursorul peste Perete-le dvs. si faceti clic pe butonul “X”. Puteti sa publicati din nou acelasi continut cu controalele de confidentialitate corecte. Retineti ca eliminarea postarii nu previne generarea unei legende de Aparitie Noua.

     Retineti ca pasii retroactivi pe care ii faceti pentru a schimba setarea sau eliminarea continutului nu vor preveni nicio distributie suplimentara pe Facebook care poate sa rezulte de la setarea principala de confidentialitate ce permite altora sa aibe access si sa imparta continutul.

Citește mai departe...

Cum vor fi persoanele capabile sa gaseasca postarile publicate de mine cu “Toata lumea”?

     Cand impartiti sau publicati continut cu “Toata lumea”, el va fi vizibil oricui de pe internet. Persoanele pot fi capabile sa gaseasca continutul dvs. Prin intermediul ink-urilor pubice sau prin intermediul continutului impartit cu prietenii lor. Cand publicati continut cu “Toata lumea” , ar trebui sa va simtiti confortabil fiind deschis oricui.

Citește mai departe...

Ce inseamna setarea de confidentialitate „Toata lumea”?

     Cand impartiti sau publicati continut cu „Toata lumea” , asta inseamna ca oricine de pe internet este capabil sa il vizualizeze. Acest lucru include persoanele care nu sunt prieteni cu dvs. pe Facebook si persoane care nu sunt in scoala sau in retele de munca cu dvs. Ar trebui sa folositi aceasta setare pentru a publica lucrurile car le faceti publice in mod confortabil.

     Daca cineva poate sa vada ceva ce dvs. ati publicat cu “Toala lumea”, acest lucru nu inseamna neaparat ca ei sunt capabili sa vizualizeze toate informatiile de pe profilul dvs. Ce personae pot sa vada cand intra pe profilul dvs. Este determinat de ce permite diferitele setari de confidentialitate de pe profilul dvs. ( http://www.facebook.com/help/?page=806 ).

Citește mai departe...

Ce inseamna setarea de confidentialitate „Personalizati” ?

     Setarea de confidentialitate „Personalizati” va permite sa specificati cine este capabil si cine nu sa vizualizeze continutul impartit de dvs. Cand alegeti „Personalizati” , o caseta va aparea imediat . Din caseta, puteti alege sa impartiti cu cineva sau sa excludeti anumite retele, prieteni si Liste de Prieteni ( http://www.facebook.com/help/?page=768 ).

Citește mai departe...

Cum schimb setarea implicit pentru actualizarile statutului si pentru alte postari impartite de mine?

     Puteti controla setarea implicit pentru postariel impartite de dvs. de pe pagina Setari de Confidentialitate ( http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy ). Selectati una dintre cele patru grupari mondiale de confidentialitate ( Toata Lumea, Recomandati, Prieteni ai prietenilor si Doar prieteni) din sectiunea „Impartire pe Facebook”. Daca doriti sa personalizati mai departe aceste setari , faceti clic pe „Personalizati setarile” si schimbati setarile la „Postari facute de dvs.”.

Citește mai departe...

Cum pot sa controlez cine poate sa lucrurile postate de mine ( de exemplu: actualizarile statuturilor, link-urile, clipurile video)?

     Intotdeauna aveti optiunea de a schimba confidentialitatea pentru postarile individuale inainte ca dvs. sa le impartiti. Cautati pictograma de blocare la butonul Impartiti – se va deschide un meniu al setarilor de confidentialitate care sunt disponibile pentru postarea dvs. Selectati grupul de persoane cu care vreti sa impartiti postarea dvs. din meniu. Daca alegeti Personalizati, puteti sa numiti prieteni specifici pentru a imparti cu ei sau pentru a-i impiedica sa vada postarea dvs.

     De asemenea puteti sa setati o lipsa astfel incat postarile dvs. vor fi returnate automat la setarile preferate cand alegeti sa nu folositi pictograma de blocare. Pentru a face asta :

1. Din expansiunea meniului Cont , alegeti Setari de Confidentialitate.

2. Sub Impartire pe Facebook, faceti clic pe „Personalizati Setarile”.

3. Langa Postari facute de mine , alegeti o setare implicit din expansiunea meniului.

Citește mai departe...