Cum sa impart link-uri si alt continut

Cum nu mai apreciez o Pagina?

     Puteti sa nu mai apreciati o Pagina facand urmatorii pasi :

1. Gasiti postarea pe profilul dvs. care afirma ca apreciati Pagina sau gasiti o postare de la Pagina in Aparitie Noua.

2. Faceti clic pe „X” localizat in partea dreapta de sus a postarii.

3. Din expansiunea meniului , faceti clic pe „Nu mai apreciez Pagina”.

     De asemenea puteti sa navigati pe Pagina introducand numele ei in bara de cautari din cotul din dreapta de sus si faceti clic pe link-ul „Nu mai apreciez” localizat in coltul din stanga jos a ecranului.

Citește mai departe...

Cum pot sa controlez cine poate sa vada link-urile pe care le postez?

     Pentru a controla cine poate sa vada link-urile individuale pe care le postati, faceti clic pe pictograma de blocare de pe Editorul dvs. Alegeti o setare din expansiunea meniului inainte sa faceti clic pe „Impartiti”. Setarea pe care o alegeti se va aplica doar la postarile individuale pe care le creati.

     Pentru a controla setarea dvs. de confidentialitate implicit pentru aceasta caracteristica, selectati una dintre cele patru grupari de setari globale de confidentialitate –- Toata lumea, Recomandat, Prieteni ai prietenilor sau Doar Prieteni – din sectiunea „Impartiti pe Facebook”. Daca doriti sa personalizati mai departe aceste setari , mergeti la sectiunea Personalizati setarile ( http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy ) si schimbati expansiunea meniului „Postari de Mine” cu setarea preferata.

Citește mai departe...

Ce este URL-ul meu Facebook?

     Url-ul dvs. Facebook sau numele dvs. de utilizator este un link personalizat la profilul dvs. pe care il puteti oferi persoanelor sau puteti sa il postati pe un site extern. Aflati mai multe despre numele de utilizatori si cum sa creati unul aici ( http://www.facebook.com/help/?page=896 ).

Citește mai departe...

Cum pot sa postez ceva care nu este inca un link ?

     Puteti sa incarcati o poza folosind aplicatia Poze , incarcati un video folosind aplicatia Video si scrieti o nota folosind aplicatia Note.

Citește mai departe...

Cum sterg un link pe care l-am postat?

     Pentru a sterge un link, urmati pasii de mai jos :

1. Mergeti la eticheta Link-uri de pe profilul dvs.

2. Faceti clic pe „X” in coltul din dreapta sus a oricarui element.

3. Faceti clic pe „Stergeti postarea”.

4. Selectati „Confirmati”.

Acest lucru va sterge definitiv link-ul din contul dvs. si de pe pagina dvs. de profil.

Citește mai departe...

Cum editez descrierea care insoteste link-ul postat de mine?

     Pentru a edita titlul sau descrierea unui link pe care il postati , pur si simplu faceti clic pe previzualizarea titlului sau a descrierii pe care o vedeti dupa ce faceti clic pe „Atasati” si inainte de a face clic pe „Impartiti”.

Citește mai departe...

Cum leg continut extern ( exemplu: clipuri video si cantece ) la profilul meu?

     - Gasiti link-ul "Impartiti pe Facebook" pe site-uri partenere. Facand clic pe aceste link-uri va genera o Caseta de Impartire in caseta care va aparea pe neasteptate, unde puteti sa selectati "Postati pe Profil" si faceti clic pe "Postati".

     -Mergeti la Pagina Link-urilor ( http://www.facebook.com/posted.php ) si glisati marcatorul "Impartiti pe Facebook" in bara de marcaj a browser-ului dvs. Oricand sunteti pe un site si gasiti ceva ce apreciati , faceti clic pe marcator , selectati "Postati pe Profil" si faceti clic pe "Postati".

Citește mai departe...

Cum postez continut pe profilul meu de Facebook?

      Editor-ul va permite sa impartiti continut pe Facebook. Este localizat in partea de sus ambelor pagina de start ( http://www.facebook.com/home.php ) si pe profilul dvs. ( www.facebook.com ) . Ambele locatii ofera functionalitati aceleasi.

Inscriind in caseta de text Editor si facand clic pe „Impartiti” actualizati statutul dvs. Facand clic in interiorul casetei de text afiseaza tipuri suplimentare ale continutului pe care dvs. il puteti imparti :

– Poze : incarcati o poza, creati un album, sau faceti o poza cu camera web

– Clipuri video : incarcati un video sau inregistrati un video cu camera web

– Evenimente : creati un eveniment pentru a-l imparti cu prietenii

– Link-uri : adaugati o adresa web pentru continut extern

– Mai mult : postati continut care apartin altor aplicatii folosite de dvs.

Odata ce ati adaugat continut , inca veti fi nevoit sa faceti clic pe „Impartiti” pentru a publica o legenda. Pentru a iesi din sub-meniu pentru un anumit tip de continut, pur si simplu faceti clic pe „X” din coltul din drepta de sus a casetei Editor.

Editorul de asemenea va permite sa selectati o setare de confidentialitate pentru fiecare postare facuta. Dupa ce faceti clic pe interiorul casetei de text, sau dupa ce atasati continutul dvs. cautati pictograma de blocare de langa butonul „Impartiti”. Facand clic pe ea va aparea un meniu care va permite sa alegeti cine va fi capabil sa vada postarea dvs. , de la Toata lumea ,la Prieteni, la Prieteni ai Prietenilor.

Daca inscrieti in caseta Editor si apoi adaugati continut ( exemplu : un link sau un clip video ), textul va aparea ca un coment mai sus de continutul impartit. Nu va aparea ca un statut nou al actualizarii sau nu va inlocui statutul dvs. actual.

Citește mai departe...

Dificultati neprevazute si probleme cunoscute

Dificultatea mea neprevazuta nu este enumerata mai sus.

Gasiti intrebari si raspunsuri de la alti utilizatori in forumul nostru si puteti deschide un subiect cu intrebarea dumneavoastra

Citește mai departe...

Nu pot sa gasesc aplicatia Articole Postate.

     Daca aveti probleme cu gasirea,accesara sau vederea legendelor in ceea ce priveste aplicatia Articole Postate , va rugam verificati daca nu aveti restrictionate permisiunile sale si nu impiedicati sa acceseze contul dvs.

     Inscrieti numele aplicatiei in caseta de cautare din partea de sus a paginii. Daca un link al aplicatiei nu apare in termen de cateva secunde, aceasta inseamna ca nu mai este autorizat si veti fi nevoit sa il cautati si sa il adaugati din nou. Orice continut pe care l-ati creat folosind aceasta aplicatie este valabil inca.

     Pentru a accesa aplicatia din nou,faceti urmatorii pasi :

1. Mergeti la meniul Aplicatii din coltul stang de jos al paginii si selectati „Gasiti mai mult” din partea de sus.

2. Pentru aplicatiile dezvoltate de Facebook ( precum Articole Postate ) , selectati „De catre Facebook” din partea de jos a coloanei din dreapta.

3. Faceti clic pe numele aplicatiei si apoi selectati „Mergeti la Aplicatie” . De asemenea puteti sa fiti intrebat pentru a permite aplicatiei sa acceseze continutul dvs.

4. Dvs. ar trebui sa fiti acum capabil sa accesati aplicatia din nou. Daca doriti sa o adaugati ca un semn de carte astfel incat sa poate fi gasit in meniul Aplicatii , doar faceti clic pe „Semn de carte” din bara de instrumente din partea de jos a paginii in timp ce folositi aplicatia.

     Va rugam retineti ca puteti sa editati setarile pentru o aplicatie in orice moment selectand „Editati” din meniul Aplicatii.

Citește mai departe...

Nu am o previzualizare pentru link-urile mele.

     Daca o previzualizare nu afiseaza corect pentru URL-ul dvs., veti fi nevoit sa contactati administratorul web al site-ului pe care incerceti sa il impartiti pentru a verifica daca indeplineste cerintele Facebook-ului.

     Cu scopul de a genera o previzualizare de Impartire corecta, un site trebuie sa includa urmatoarele trei etichete meta in sursa sa HTML :

< meta name="title" content="Article headline here" />

< meta name="description" content="Article summary here" />

< link rel="image_src" href="http://www.example.com" />

     Va rugam asigurativa ca acest site include aceste etichete in sectiunea a fiecarui HTML. De asemenea, retineti ca aceste etichete sunt cazuri-sensibile si URL-urile trebuie sa fie absolute. Pentru mai multe informatii, vizualizati din nou sectiunea „Asigurarea ca Previzualizarea Impartirii functioneaza” enumerata aici ( http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/ ).

     Daca ati determinat ca acest site include toate etichetele meta necesare dar tot nu genereaza previzualizarea corecta, va rugam prezentati un raport aici ( http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=preview ).

 

Citește mai departe...

Cand incerc sa postez un link, primesc un mesaj de eroare care spune „Link-ul pe care incercati sa il vizitati a fost raportat ca abuziv de utilizatorii Facebook.”

     Vedeti acest mesaj de eroare deoarece continutul pe care incercati sa il postati pe site a fost raportat ca abuziv de alti utilizatori Facebook. Ar trebui sa fiti capabil sa editati contul dvs. daca nu includeti textul sau URL-urile jignitoare.

     Daca dvs. credeti ca nu este continut abuziv pe site-ul specific pe care doriti sa postati, din pacate, domeniul web care gazduieste site-ul a fost deja identificat ca abuziv. Facebook nu are control asupra continutului care ste gazduit de domenii web particulare. Pentru a solicita indepartarea paginilor web abuzive care pot fi gazduite de acest domeniu, dvs. va trebui sa contacti furnizorul domeniului respectiv.

Citește mai departe...

Link-urile mele impartite nu sunt publicate pe pagina mea de start.

     Pentru a va asigura ca link-urile sunt publicate cand faceti clic pe „Impartiti”, va rugam verificati daca ati permis aplicatiei Link-uri sa publice aceste legende. Pentru a verifica, urmati pasii de mai jos :

1. Faceti clic pe meniul Cont din coltul din dreapta sus a oricarei pagini de Facebook.

2. Selectati „Setari Aplicatie” din meniu.

3. Faceti clic pe „Editati Setari” din dreapta aplicatiei Link-uri.

4. Faceti clic pe eticheta Permisiuni Suplimentare.

5. Asigurativa de bifarea casetei „Publicati continut pe Perete-le meu”.

     Suplimentar, va rugam asigurativa ca setarea dvs. de confidentialitate „Postari facute de Mine” permite prietenilor dvs. sa vizioneze statutul dvs. si link-urile impartite. Puteti sa reglati aceasta setare selectand unul dintre cele patru grupari globale de setare pentru confidentialitate-- Toata lumea, Recomandat, Prieteni ai Prietenilor sau Prieteni doar-- din sectiunea „Impartind pe Facebook”. Daca doriti sa personalizati aceste setari mai departe, mergeti la sectiunea Personalizati setarile ( http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy ).

Citește mai departe...

Contul prietenului meu imi trimite e-mail-uri nedoritepe Perete-le meu, dar el/ea nu au faut acest lucru.

     Va rugam spuneti prietenului dvs. sa ne contacteze imediat la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. de pe adresa de e-mail pentru conectare a lui sau a ei cu o decsriere scurta a problemei. Este posibil ca software-e rau intentionate sa fi fost descarcate pe calculatorul prietenului dvs. sau ca informatia de conectare a sa sa fi fost „pescuita” intr-o incercare de a trmite e-mail nedorit de pe profilul sau. Pentru a preveni acest lucru sa vi se intample, va rugam asigurativa ca intotdeauna va conectati de pe o pagina de Facebook legala cu domeniul facebook.com si ca nu faceti clic pe orice link-uri ciudate sau neserioase , chiar daca daca ele au fost trimise de prietenii dvs. Pentru mai multe informatii si sfaturi, va rugam vizitati subiectul de ajutor pentru siguranta ( http://www.facebook.com/help/?page=797 ).

Citește mai departe...

Postarile de pe Perete au fost trimise de pe contul meu si nu le-am trimis eu.

      Este posibil ca software-ul rau intentionat a fost descarcat in calculatorul dvs. sau ca parola dvs. a fost furata de un site cu functionalitati false proiectat sa arate precum Facebook. Va rugam urmati cu atentie pasii furnizati :

1. Rulati software anti-virus : Daca calculatorul dvs. a fost infectat cu un virus sau cu un software rau intentionat, veti fi nevoit sa rulati un software anti-virus pentru a elimina aceste programe daunatoare si pentu a pastra informatiile dvs.in siguranta.

Pentru Windows :

http://www.microsoft.com/windows/antivirus-partners/windows-xp.aspx

http://www.microsoft.com/security/pc-security/virus-whatis.aspx

Pentru Apple / Mac OS :

http://support.apple.com/kb/HT1222

2. Resetati parola : Din pagina Setari Cont, veti fi nevoit sa creati o noua parola. Asigurati-va sa folositi o parola diferita decat folositi pentru alte site-uri sau servicii, facuta dintr-un sir complex de numere, litere si semne de punctuatie care este de cel putin sase caractere in lungime. Nu folositi cuvinte gasite in dictionar.

3. Niciodata sa nu faceti clic pe link-uri suspicioase : Este posibil ca prietenii dvs. sa trimita fara voie spam, virusi sau software-e rau intentionate, prin intermediul Facebook-ului daca conturile lor sunt infectate. Nu faceti clic pe aceste materiale si nu rulati fisiere „.exe” in calculatorul dvs. fara sa stiti ce sunt ele. De asemenea, asigurativa sa folositi versiunea cea mai noua a browser-ului dvs. deoarece aceasta contine avertismente importante de siguranta si caracteristici de protectie. Versiunea actuala a Firefox-ului si a Internet Explorer-ului va avertizeaza daca ati navigat pe un site cu functionalitati false suspecte si noi va recomandam sa actualizati browser-ul dvs. la versiunea cea mai noua. De asemenea puteti sa gasiti mai multe informatii despre functionalitati false si despre cum sa le evitati pe http://www.antiphishing.org/consumer_recs.html sau pe http://www.onguardonline.gov/topics/phishing.aspx .

„Pescuirea” este o incercare online de a insela un utilizator pretinzand este o pagina de conectare oficiala sau un e-mail oficial de la o organizatie pe care dvs. aveti cont precum o banca sau un furnizor de e-mail , cu scopul de a obtine informatiile de conectare si din cont ale unui utilizator. In cazul unei pagini de conectare cu „pescuire” pagina de conectare poate sa arate identic cu o pagina de conectare pe care mergeti de regula, dar site-ul nu apartine organizatiei pe care aveti un cont ( adresa web URL a site-ului ar trebui sa reflecte acest lucru ). In cazul unui e-mail cu „pescuire”, e-mail-ul poate sa arate precum un e-mail pe care dvs. l-ati primi de la organizatia pe care aveti un cont si de la care primiti e-mail-uri , dar link-ul din e-mail va directioneaza sa mergeti la pagina de conectare cu „pescuire” de mai sus, mai degraba decat la o pagina de conectare legala pentru acea organizatie.

Pentru a preveni informatiile contului dvs. de a fi obtinute de un sistem de tip „pescuire”, doar conectativa pe pagini legale ale site-ului pe care aveti cont. De exemplu : „www.facebook.example.com” nu este o pagina Facebook legala pe domeniul „www.facebook.com” , dar „www.facebook.com/example” este o pagina Facebook legala deoarece are domeniul „facebook.com” . Cand sunteti nesigur, puteti intotdeauna doar sa inscrieti „facebook.com” in browser-ul dvs. pentru a va intoarce la site-ul legal Facebook.

Daca inca sunteti incapabil sa accesati profilul dvs., va rugam trimiteti-ne mai multe informatii cu privire la aceasta problema astfel incat noi sa o putem investiga. Va rugam prezentati raportul dvs. aici ( http://www.facebook.com/help/ ).

 

Citește mai departe...