Incarcarea si vizualizarea video-urilor

Cum să activezi Facebook Video Calling

     Acum câteva minute vă anunțam că Facebook a lansat Facebook Video Calling, o nouă metodă de comunicare browser-based. Această opțiune trebuie activată fiind necesară instalarea unui mic plugin. În consecință pentru activare Facebook Video Calling te invităm să urmezi următorii pași:

1) evident, în primul rând trebuie să ai un profil pe facebook.com;

2) trebuie să fi autentificat/ă cu contul pe care dorești să activezi această opțiune;

3) accesează adresa http://www.facebook.com/videocalling folosind un browser modern (recomandam Firefox, Chrome sau Safari);

4) dă click pe butonul “Get started”;

 

Important: este posibil ca pașii 5-9 să fie inversați sau să existe o altă ordine de execuție/apariție, în funcție de brower și sistem de operare. Totuși acțiunile rămân aceleași, indiferent de ordinea apariției.

5) selectează persoana pe care dorești să o apelezi;

6) în noua căsuță de chat dă click pe iconița video;

7) vei fi redirecționat/ă către o altă pagină. Pe noua pagină dă click pe “Set up”;

8) este posibil ca browserul să ceară permisiunea instalării unui plugin sau descărcarea unui fișier. Confirmă permisiunea prin “Allow”, ”Install” sau “Grant” (depinde de browser) sau salvează fișierul pe Desktop;

9) pluginul Facebook Video Call se va descărca. Deschide și instalează fișierul descărcat. În anumite browsere descărcarea și instalarea vor porni automat;

10) închide și redeschide browserul;

11) apelează din nou persoana cu care dorești să comunici, ca la pasul 5;

12) distracție plăcută!

Notă: pentru a putea realiza un apel video este necesar ca ambele părți să aibă instalat pluginul Facebook Video Call. Utilizatorii care au instalat Facebook Video Call pot fi apelați și de pe Skype, fără a fi necesară instalarea softului Skype de către persoana apelată.

Citește mai departe...

Cum sterg unul din clipurile mele video ?

      Cand vizualizati sau editati unul din clipurile dvs. video, faceti clic pe „Stergeti” dedesubt de clipul video pe care vreti sa il stergeti.

Citește mai departe...

Care sunt limitele tehnice pentru clipurile video pe care le incarc?

      Specificatii- Video :

      Marginea cea mai mare a clipului video este constransa la 1280px (pixeli ). Nu stabilim o noua dimensiune clipurilor video care sunt mai jos de aceasta maxima in ambele dimensiuni.

      Raportul de aspect trebuie sa fie in intervalul de 9:16 ( 0.5625 ) la 16:9 (1.7777 ) . Clipurile video cu raportul de aspect in afara acestui interval vor fi respinse.

      Rata cadrului clipurilor video incarcate va fi mentinuta aproximativ cu cea a originalului , cu un maxim de 30fps ( cadre pe secunda ). Daca video-ul original are rata cadrului variabila, vom incerca sa o mentinem rata mediei a cadrului original. Daca nu putem determina rata cadrului a fisierului original, aceasta va fi fortata la 30 fps. Retineti ca daca o rata a cadrului urmeaza sa fie decimata, noi vom decima intotdeauna doar de la numere intregi. Acest lucru poate rezulta intr-un video original cu o rata a cadrului relativ mare in curs de o rata de conversie a cadrului mai mica de maxim 30 de cadre pe secunda.. De exemplu, daca un clip video are o rata a cadrului de 100 fps, va fi decimat de un factor de 4, rezultand in 25 fps.

      Daca un video contine mai mult de un curent video sau audio, primul curent video si audio gasit in recipient va fi folosit si restul va fi eliminat. Metadate si piese subtitrate vor fi ignorate.

      Specificatii-Audio :

      Numarul canalurilor audio va fi mentinut pentru curente stereo si mono. Canalul audio 5.1 va fi combinat intr-o singura coloana sonora sau intr-un mix, fiind redat stereo. Configuratiile celorlalte canale sunt in prezent neacceptate.

      Audio va fi re-esantionat( inregistrarea unei parti din piesa si folosirea ei pentru construirea unei a treia piesa, din combinatia primelor doua ) fie la 22,050 Hz fie la 44,100 Hz( Herz ), oricare este mai aproape de rata de esantionare a fisierului original.

Citește mai departe...

Ce inseamna cand mi se spune ca video-ul este codat ?

      In comparatie cu pozele,procesul de incarcare al clipurilor video nu este intotdeauna imediat. Fisierele video pe care le incarcati trebuie sa fie convertite intr-un alt format,care poate sa dureze ceva timp. Pentru a vedea toate clipurile video ale dvs. care sunt codate recent, mergeti la eticheta „Codarea Video-urilor” ( http://www.facebook.com/video/?encoding  ) paginii Video-urile mele.

Citește mai departe...

Ce procese de convertire sunt folosite cand codific clipul meu video pe Facebook?

      Scalarea video foloseste algoritmul bicubic.

      Facebook foloseste codec-ul video H.264 si profilul principal AAC ( de asemenea ca MPEG-4 Audio) pentru audio, incorporat in recipientul MP4.

Citește mai departe...

Cand redau clipul meu video, sunt probleme.

      Uneori, problemele apar in timpul procesului de codare al clipului video. Unele probleme comune includ lipsa de sunet,sunetul gresit, derularea rapida a sunetului, culori inchise, sau miscare rapida. Daca apare acest gen de problema , va rugam incercati sa convertiti clipul video intr-un format diferit si incarcati-l din nou. Daca aveti probleme in continuare, va rugam raporati aceasta aparitie aici ( http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=video_playback  ).

Citește mai departe...

Video-ul meu a fost codat, dar acum nu mai este.

      Va rugam retineti ca poate dura cateva minute pentru ca video-ul dvs. sa fie codat. Daca procesul codarii clipului video esueaza,veti primi o notificare e-mail si clipul video va disparea din pagina Codarii. Va rugam verificativa e-mail-ul pentru orice notificare Facebook in ceea ce priveste erorile codarii. Daca aveti probleme in continuare, va rugam raportati aceasta problema aici ( http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=video_disappear   ).

Citește mai departe...

Cum optimizez calitatea clipului video ?

      In general, cel mai bun format pentru a incarca este H.264 video cu AAC audio in format MOV sau MP4. In prezent H.264 ofera cele mai bune comprimari video disponibile, si datorita limitarii marimii fisierului , acest format este alegerea optima pentru Video Facebook.

      Pentru a evita redimensionarea clipului video de codificatorul Facebook-ului , folositi un fisier cu marginea clipului video mai mare nedepasind 1280px. Daca video-ul dvs. este mai mic decat 1280 px in marimea cea mai mare a marginii, incercati sa mentineti dimensiunile dvs. pentru multiplii de 16px pentru o comprimare mai buna.

      Mentineti rata cadrului clipului video mai jos de 30 fps.

      Folositi audio stereo cu un esantion rata de 44,100 hz.

Citește mai departe...

Incarcarea video-ului meu nu functioneaza.

      Din motive tehnice, aceasta poate sa dureze mai mult de cateva minute pentru ca un video sa fie pe deplin codificat. Acest proces nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva ore. Va rugam retineti ca incercand sa incarcati acelasi video de mai multe ori nu va creste viteza procesului. De asemenea, este improbabil ca acesta va rezulta in incarcarea cu succes a video-ului problematic anterior. Va rugam, de asemenea asigurativa ca video-ul nu depaseste limitele marimii si timpului indicate pe pagina de incarcare.

      Va rugam asigurativa ca video-ul este codat intr-unul din formatele urmatore:

– 3g2 (Video Mobil )

– 3gp ( Video Mobil )

– 3gpp ( Video Mobil )

– asf ( Windows Media Video )

– avi ( AVI Video )

– dat (MPEG Video )

– flv ( Flash Video )

– m4v ( MPEG-4 Video )

– mkv ( Matroska Format )

– mod ( MOD Video )

– mov ( QuickTime Video )

– mp4 ( MPEG-4 Video )

– mpe ( MPEG Video )

– mpeg ( MPEG Video )

– mpeg 4 ( MPEG-4 Video )

– mpg ( MPEG Video )

– nsv ( Nullsoft Video )

– ogm ( Format Ogg Media )

– ogv ( Format Ogg Video )

– qt ( Film QuickTime )

– tod ( TOD Video )

– vob ( DVD Video )

– wmv ( Windows Media Video )

      Va rugam, de asemenea verificati daca folositi ultima versiune a browser-ului acceptat. Daca in continuare aveti probleme , va rugam prezentati raportul dvs. Facebook-ului aici ( http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=video_upload  ).

Citește mai departe...

Ce formate de fisiere video pot sa incarc?

      Facebook suporta aproape toate tipurile de fisiere video. Aici este lista completa :

– 3g2 (Video Mobil )

– 3gp (Video Mobil )

– 3gpp ( Video Mobil )

– asf ( Windows Media Video )

– avi ( AVI Video )

– dat ( MPEG Video )

– divx ( DIVX Video )

– dv ( DV Video )

– f4v ( Flash Video )

– flv ( Flash Video )

– m2ts ( M2TS Video )

– m4v ( MPEG-4 Video )

– mkv ( Format Matroska )

– mod ( MOD Video )

– mov (Film QuickTime )

– mp4 ( MPEG-4 Video )

– mpe ( Mpeg Video )

– mpeg (MPEG Video )

– mpeg4 (MPEG-4 Video )

– mpg ( MPEG Video )

– mts ( AVCHD Video )

– nsv ( Nullsoft Video )

– ogm ( Format Ogg Media )

– ogv ( Format Ogg Video )

– qt ( Film QuickTime )

– tod ( TOD Video )

– ts ( MPEG Transport Stream )

– vob ( DVD Video )

– wmv (Windows Media Video )

      Raportul de aspect al video-ului trebuie sa fie intre 9x16 si 16x9, iar video-ul nu poate sa depaseasca marimea fisierului sau lungimea pe care pagina de incarcare o sugereaza.

Citește mai departe...

Pot sa etichetez in video-ul meu, persoane care nu folosesc Facebook ?

      In prezent nu este posibil sa etichetati intr-un video pe cineva , daca el / ea nu au un cont de Facebook. Faceti clic aici ( http://www.facebook.com/help/?faq=18512  ) pentru a invata cum sa etichetati prietenii de pe Facebook intr-un video.

Citește mai departe...

Cum etichetez prieteni intr-un video ?

      Pentru a eticheta unul sau mai multi prieteni intr-un video :

1. Navigati la video-ul ce vreti sa etichetati.

2. Faceti clic pe „Etichetati acest video” din partea dreapta-jos a ecranului, dedesubt de video.

3. Inscrieti numele prietenilor ce doriti sa ii etichetati in caseta tip-fata si faceti clic pe numele lor cand sunt afisate. Procedati asa pentru fiecare prieten pe care doriti sa il etichetati.

4. Faceti clic pe „Finalizati Etichetare” cans ati terminat.

Citește mai departe...

Cum pot comenta la un video ?

      Cand vizualizati un video la care va este permis sa comentati, ar trebui sa vedeti o caseta cu „Scrieti un comentariu...” mai jos de video. Va rugam retineti ca puteti sa comentati doar la video-urile prietenilor dvs. sau la video-urile in care prietenii dvs. sunt etichetati.

Citește mai departe...

Cum pot selecta sa primesc mesaje video ?

      Puteti numai sa trimiteti mesaje video prietenilor. Aceste mesaje pot fi trimise la maxim 20 de prieteni, simultan.

Citește mai departe...

Ce am nevoie pentru a inregistra direct video-uri pe Facebook?

      Veti avea nevoie de o camera web si un calculator care sa aibe instalata ultima versiune Adobe Flash Player ( http://get.adobe.com/flashplayer/ ).

Citește mai departe...

Cum pot sa incarc un video d epe YouTube sau de pe alt video site ?

      Pentru a imparti un link extern pe Perete-le dvs. :

1. Mergeti la profilul dvs. si faceti clic pe eticheta „Perete”.

2. Faceti clic pe pictograma pentru a posta un link in caseta Editor ( localizata in dreapta pictogramei a camerei video ).

3. Inscrieti un link de pe site-ul extern in bara si faceti clic pe butonul „Atasati”.

4. Dupa adaugarea comentariilor sau producerii oricaror schimbari necesare, faceti clic pe „Impartiti” pentru a posta link-ul extern pe Perete-le dvs. si imparti povestile cu prietenii dvs.

Citește mai departe...

Cum postez un video pe Perete-le prietenilor mei ?

      Pentru a inregistra un video pe Perete-le prietenilor dvs.,urmati pasii de mai jos:

1. Mergeti la profilul prietenului.

2. Selectati „Adaugati Video” din bara Editor.

3. Inregistrati un video.

4. Faceti clic pe „Postati”.

Veti avea nevoie de o camera web si un calculator care sa aibe instalata ultima versiune

Adobe Flash Player (  http://get.adobe.com/flashplayer/  ).

      Pentru a posta un video de pe YouTube sau de pe alt video site pe Perete-le prietenului dvs., urmati pasii de mai jos :

1. Mergeti la profilul prietenului dvs.

2. Selectati „Impartiti link-ul” din bara Editor.

3. Inscrieti un link de pe un site extern in bara.

4. Faceti clic pe „Previzualizare”.

5. Aplicati schimbari daca este necesar si faceti clic pe „Postati” cand ati terminat.

Citește mai departe...

Cum trimit un mesaj video ?

      Pentru a trimite un video mesaj, urmati pasii de mai jos:

1. Mergeti la inbox-ul dvs. cu Mesaje.

2. Selectati „Mesaj Nou” din partea dreapta de sus a ecranului.

3. Faceti clic pe pictograma Video din partea stanga de jos a ferestrei Mesaj Nou.

4. Folositi camera web personala pentru a inregistra un video.

      Va rugam retineti ca veti avea nevoie de camera web si microfon in scopul de a inregistra un video pe Facebook.

Citește mai departe...

Unde sunt video-urile mele?

      Pozele si video-urile dvs. sunt grupate impreuna in sectiunea Poze a profilului dvs. Puteti ajunge acolo selectand filtrul „Poze” sub poza dvs. de profil.

      Pentru a vizualiza video-urile dvs incarcate: Cautati sectiunea „Pozele dvs.”.Faceti clic pe link-ul „Vedeti toate video-urile” in coltul din partea stanga , sus.

      Pentru a vizualiza video-urile in care sunteti etichetat : Cautati sectiunea „Poze si video-uri ale dvs.”. Faceti clic pe link-ul „Vizualizati video-uri ale dvs.” in coltul din partea dreapta, sus.

Citește mai departe...

Cum adaug un video pe Facebook?

      Pentru a incarca un video pe Facebook, va rugam urmati pasii de mai jos :

1. Mergeti la Pagina de start.

2. Faceti clic pe filtrul „Poze” din partea stanga a paginii.

3. Faceti clic pe sub-filtrul „Video-uri”.

4. Selectati ce fel de video vreti sa faceti. Puteti alege „Fisier de incarcare” pentru a incarca un video de pe comanda dvs., „Video Mobil” pentru a incarca un video din dispozitivul dvs.mobil, sau „Inregistrati video” pentru a inregistra un video cu camera web personala.

5. Urmati directiile de pe ecran pentru tipul dvs. particular de incarcare.

6. O incarcare video reusita va genera o istorie despre video si va stoca video-ul permanent in „Video-urile mele”.

Citește mai departe...

Vizualizare clipuri video

Pot sa stiu de cate ori a fost vizualizat clipul meu video ?

      In prezent nu este posibil sa spunem de cate ori a fost vizualizat fiecare video primit.

Citește mai departe...

De ce este cineva enumerat ca fiind etichetat in mai multe clipuri video decat pot vedea eu ?

      Este normal sa vedeti mai putine clipuri video etichetate in „Vizualizati clipurile video ale lui” decat numarul total listat. Clipurile video etichetate care nu apar, cel mai probabil au setare de confidentialitate restrictionata. De exemplu, daca prietenul dvs. este etichetat intr-un video care este vizibil la „Toti Prietenii” , doar atunci dvs. veti putea sa vizualizati clipul video etichetat daca sunteti ,de asemenea, prieten cu persoana care l-a incarcat.

      In plus, daca nu puteti sa vedeti clipul video in care ati fost etichetat, acest lucru poate fi deoarece contul proprietarului clipului video nu mai este pe site.

Citește mai departe...

Nu pot vizualiza clipuri video.

      Va rugam asigurativa ca aveti instalata ultima versiune a browser-ului dvs. acceptat.

      Va rugam descarcati ultima versiune a Adobe Flash (  http://get.adobe.com/flashplayer/  ) .

Citește mai departe...

Am probleme cu incarcarea ultimei versiuni a Adobe Flash. Ce ar trebui sa fac?

      Pentru a va asigura ca instalati cu succes ultima versiune a Adobe Flash, ati putea avea nevoie sa dezinstalati alte versiuni invechite ale Adobe Flash. Va rugam faceti clic aici (   http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html   ) pentru a dezinstala Adobe Flash.

      O data ce ati dezinstalat cu succes Adobe Flash, va rugam descarcati ultia versiune a Adobe Flash (  http://www.adobe.com/products/flashplayer/  ). Va rugam asigurativa ca inchideti toate browser-ele web in timpul procesului de instalare.

      Daca folositi Linux, va rugam descarcati ultima versiune a Adobe Flash pentru Linux (  http://get.adobe.com/flashplayer/  ) .

Citește mai departe...

Prietenii mei nu pot vedea toate clipurile mele video etichetate

      Capacitatea prietenilor dvs. de a vedea un video in sectiunea „Clipurile mele video” profilului dvs. depinde de setarile de confidentialitate pe care proprietarul clipului video le-a setat pentru fiecare video individual. Daca nu ati incarcat un video special in care sunteti etichetat, nu aveti capacitatea de a schimba setarile de confidentialitate asa ca prietenii dvs. pot vedea acel video.

Citește mai departe...

Cum pot vedea toate clipurile video in care cineva este etichetat ?

      Toate clipurile video etichetate ale unui utilizator special vor fi accesibile prin intermediul link-ului „Vizualizati clipurile video ale lui” localizat mai jos de poza lui de profil. Ca intotdeauna, aveti optiunea de a elimina eticheta pentru alte clipuri video pe care le-ati enumerat vizualizand clipul video si facand clic pe link-ul „eliminati eticheta” de langa numele dvs.

Citește mai departe...

De ce am nevoie pentru a ma uita la un video?

Ar trebui sa fiti capabil sa vizualizati un clip video din orice calculator,atat timp cat este instalata ultima versiunea a Adobe Flash Player (  http://get.adobe.com/flashplayer/  ).

Citește mai departe...