DE CE LIPSESTE LINK-UL DE A MA ADAUGA CA PRIETEN DIN LISTAREA MEA DE PE MOTOARELE DE CAUTARE?

     Va rugam sa retineti ca veti vedea un alt set de optiuni decat ceilalti utilizatori atunci cand va cautati sau va accesati propriul profil. Din moment ce nu va puteti adauga pe dumneavoastra ca prieten, link-ul „Adauga ca prieten” (Add as friend) nu va aparea.

     Veti putea intotdeauna vizualiza link-urile „vezi profil”, „trimite mesaj” si „vizualizeaza prieteni” atunci cand va gasiti propriul cont, dar aceste optiuni sunt disponibile celorlalti utilizatori numai in functie de setarile dumneavoastra de confidentialitate. De asemenea retineti ca, desi nu va va aparea niciodata optiunea de va va trimite mesaj pe propriul profil, ati utilizatori o vor vedea.

     Daca v-ati modificat setarile de cautare in sectiunea de setari confidentialitate, aceste setari vor fi reflectate in mod corespunzator atunci cand cineva va cauta profilul.

Citește mai departe...

CUM POT PREVENI CA MOTOARELE DE CAUTARE (DE EX. GOOGLE) SA PREZINTE LISTAREA MEA IN CAUTARILE PUBLICE?

     In mod implicit, o listare a cautarii este creata pentru toate conturile celor care au varsta de 18 ani sau mai mult. Daca nu vreti ca oamenii sa va gaseasca pe un motor de cautare, va rugam sa parcurgeti urmatorii pasi:

-urmati link-ul „Editati setarile” (Edit settings) din sectiunea „Aplicatii si site-uri” (Applications and websites) din partea de jos a paginii principale de” setari confidentialitate”

-derulati in jos la „Cautare publica” (public search) si faceti click pe „Editare setari”

-debifati caseta de langa „Permite cautarea publica” (Enable public search). Va rugam sa retineti ca, daca debifati aceasta caseta, oamenii care nu utilizeaza inca Facebook nu va vor putea gasi. Permiterea prietenilor dumneavoastra sa va gaseasca atat in interiorul cat si in afara Facebook va face ca experienta dumneavoastra sa capete mai mult sens.

Citește mai departe...

DE CE ESTE INDEXAT CONTINUTUL POSTAT DE MINE DE CATRE MOTOARELE DE CAUTARE?

     Cand utilizatorii posteaza un anumit continut pe un forum deschis de pe site, de exemplu „Intrebari si raspunsuri de la utilizatori”, acest material poate fi indexat si de catre motoarele de cautare.

     Din pacate, Facebook nu are control asupra continutului deja indexat de motoarele de cautare. Daca doriti ca acest continut sa nu mai apara in motoarele de cautare, va rugam sa-l stergeti de pe forumul sau pagina pe care l-ati postat initial. Asta va face ca link-ul care apare in motoarele de cautare sa devina invalid.

Citește mai departe...

CUM POT LIMITA CEEA CE APARE IN LISTAREA MEA DIN CAUTAREA PUBLICA?

      Nu puteti edita informatiile care apar in listarea dumneavoastra de cautare publica. Cu toate acestea, puteti renunta la aceasta functie din sectiunea „Aplicatii si site-uri” de pe pagina principala a setarilor dumneavoastra de confidentialitate.

     Aceasta setare permite motoarelor de cautare sa furnizeze informatiii setate de dumneavoastra ca fiin disponibile pentru toata lumea. Aceasta nu include nimic setat de dumneavoastra doar pentru vazul prietenilor sau a prietenilor prietenilor.

Citește mai departe...

DE CE NU APAR IN LISTAREA DE CAUTARI PUBLICE?

     Va rugam sa va asigurati ca ati setat vizualizarea dumneavoastra in cautarile publice (vedeti caseta de langa „Permite cautare publica”) (Enable public search).

     Va rugam sa retineti ca, odata ce v-ati modificat setarile de pe Facebook, s-ar putea sa existe o intarziere pana ce directorul de cautari externe va tine cont de ea. Pentru a solicita o schimbare imediata, va trebui sa contactati motorul de cautare in cauza.

     Daca aveti sub 18 ani, atunci nu veti avea o lista de cautare publica. Cand impliniti 18 ani, asigurati-va ca revizuiti setarile dumneavoastra in ceea ce priveste listarea intr-o cautare publica.

Citește mai departe...

CUM ARATA LISTAREA MEA IN CAUTARILE PUBLICE?

     Pentru a vizualiza listarea dumneavoastra in cautarile publice, urmati acesti pasi:

-urmati link-ul „Editati setarile” (Edit settings) din sectiunea „Aplicatii si site-uri” (Applications and websites) din partea de jos a paginii principale de” setari confidentialitate”

-derulati in jos la „Cautare publica” (public search) si faceti click pe „Editare setari”

-faceti click pe „Vezi previzualizarea” (see preview) de langa „cautare publica” (public search)

     Aceasta setare creaza o listare a cautarilor publice pentru dumneavoastra pe motoarele de cautare, pentru ca altii sa va poata previzualiza profilul. In plus, lucrurile pe care deja le impartasiti cu toata lumea vor fi vizibile in continuare si pe motoarele de cautare.

Citește mai departe...

CE ESTE O LISTARE A CAUTARILOR PUBLICE?

      Facebook a creat listari publice de cautare in 2007, pentru a le permite prietenilor dumneavoastra sa va gaseasca in afara Facebook-ului. Cand cineva va cauta printr-un motor de cautare publica (De ex. Google) acestia ar putea vedea listarea dumneavoastra de cautare publica. Listarea dumneavoastra de cautari publice include informatii de baza care sunt intotdeauna deschise pentru toata lumea (numele dumneavoastra, poza de profil, genul si retele). Orice alte informatii (lista de prietenii sau paginile care va plac) vor aparea in listarea dumneavoastra de cautare publica numai daca dumneavoastra permiteti tuturor sa vada aceste informatii.

      De asemenea pot fi accesate in listarea cautarilor publice orice date pe care dumneavoastra le-ati setatat in „Setari de confidentialitate” sa fie vizibile pentru toata lumea (Everyone).

     Listarea dumneavoastra in cautarile publice va fi posibila numai daca ati bifat caseta „Permite cautarea publica” (Enable public search) in setarile de cautare publica din sectiunea „Aplicatii si site-uri” de pe pagina principala a setarilor de confidentialitate. Daca nu bifati aceasta caseta, oamenii care nu folosesc inca Facebook nu va vor putea gasi. Permiterea prietenilor dumneavoastra sa va gaseasca atat in interiorul cat si in afara Facebook-ului poate face ca experienta dumneavoastra sa capete mai mult sens.

Citește mai departe...