TUTORIALE VIDEO PRIETNII TAI IN FACEBOOK 

PRIETENII TAI DIN FACEBOOK

CASETA DE PRIETENI CARE APARE PE PROFILUL MEU AFISEAZA IN MOD ERONAT ZERO PRIETENI.

     Unii utilizatori pot vedea afisat pe profilul lor zero prieteni. Ei pot avea, de asemenea dificultati in vizualizarea profilurilor prietenilor lor sau in afisarea acestora in sectiunea de noutati. Daca doriti sa prezentati un raport, va rugam faceti click aici: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=profile_missing_friends

Citește mai departe...

PROBLEME DE AFISARE ALE PRIETNILOR CUM POT CONTROLA CINE IMI VEDE INFORMATIILE DE CONTACT?

     In primul rand, faceti click pe pictograma creion din caseta de prieteni din profilul dumneavoastra. Apoi debifati „Show friend list to anyone” (Arata lista de prieteni tuturor). Cei care nu va sunt prieteni si va vor vizita profilul nu vor avea posibilitatea de a vedea aceste informatii.

Citește mai departe...

DE CE NU MI-A FOST TRIMISA CEREREA DE PRIETENIE?

     Facebook este un loc care permite conectarea cu prietenii, familia, si alte persoane pe care le stiti personal. Daca ati fost impiedicat sa trimiteti cereri de prietenie pe Facebook, este probabil ca multe cereri de prietenie trimise de dumneavoastra in ultima vreme sa fi ramas fara raspuns. Asta se poate intampla din cauza ca ati trimis cereri de prietenie strainilor sau poate fi legat de alt comportament pe care membrii Facebook l-au reportat ca fiind nedorit. Va va fi permis sa adaugati prieteni din nou in curand. La acel moment, va rugam sa nu uitati sa trimiteti cereri de prietenie sau mesaje doar persoanelor pe care deja le cunoasteti personal. In caz contrar, limite suplimentare pot fi introduse pe contul tau. Pentru mai multe informatii cu privire la drepturile si responsabilitatile dumneavoastra in calitate de membru Facebook , va rugam sa faceti click pe termenii (Terms) din partea de jos a oricarei pagini Facebook. Conexiunile intre prieteni pe Facebook trebuie sa fie confirmate de ambele parti implicate. Acest lucru se intampal printr-o cerere de prietenie initiala sau o invitatie de a adera la site si o confirmare a cererii de catre destinatar. Tehnic, nu este posibil sa deveniti prieten cu cineva fara aceasta confirmare. O cerere de prietenie poate fi trimisa manual sau prin intermediul gasirii de prieteni (Friend finder) sau gasirii de colegi de scoala sau munca (Classmate/Co-worker Search). Cand utilizati aceste functii, va rugam sa fiti constienti de faptul ca mai multe cereri de prietenie si invitatii pot fi trimise simultan. In cazul in care un utilizator se inscrie prin cadrul acestor invitatii, acesta va fi adaugat automat la lista dumneavoastra de prieteni.

Citește mai departe...

AM IGNORAT SAU ACCEPTAT O CERERE DE PRIETENIE DE MAI MULTE ORI, DAR ACEASTA INCA APARE PE PAGINA DE START SAU PAGINA DE CERERI.

     Unii oameni vad o problema in faptul ca o cerere de prietenie ramane chiar si dupa ce o actiune a fost luata. Daca va confruntati cu aceasta problema pe site, trimiteti un raport aici: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=persistent_friend_request

Citește mai departe...

UN NUMAR MARE DE PRIETENI AU DISPARUT DIN LISTA MEA

      Securitatea contului dumneavoastra poate fi compromisa. Va rugam sa selectati o parola unica si complexa diferita de alte parole pe care le utilizati pe internet, si sa pastrati exclusiv pentru dumneavoastra aceasta informatie. Puteti reseta parola dumneavoastra folosind „Schimba parola” (Change password) de pe pagina contului dumneavoastra. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca toate adresele de e-mail asociate contului dumneavoastra sunt sigure. Amintiti-va ca oricine va poate accesa e-mailul are, de asemenea si posibilitatea de a va accesa contul Facebook. De asemenea, asigurati-va ca va delogati de fiecare data cand terminati utilizarea site-ului si inchideti browserul. Niciodata nu bifati „pastreaza-ma logat” (Keep me logged in) atunci cand va conectati la un computer public sau la un dispozitiv mobil care nu va apartine deoarece acest lucru va va mentine logat chiar si dupa inchiderea browserului. In cele din urma, asigurati-va ca atunci cand accesati site-ul va conectati intotdeauna printr-o pagina legitima cu Facebook.com in partea de domeniu a URL-ului.

Citește mai departe...

DIFICULTATI SI PROBLEME CUNOSCUTE

     Aceasta zona a centrului de ajutor este destinata abordarii problemelor legate numai de conexiunile intre prieteni. Daca probleme dumneavoastra nu coincide aceasta descriere, puteti cauta raspunsul in alta sectiune a centrului de ajutor. De exemplu, daca aveti probleme cu prietenii care nu apar pe Chat, atunci mergeti la sectiunea Chat pentru a gasi o solutie, si nu la Prieteni.

Citește mai departe...

AS DORI SA REPORTEZ CONTUL UNUI UTILIZATOR DECEDAT CARE APARE IN SUGESTIILE MELE.

     Va rugam sa raportati aceste informatii aici http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=deceased astfel incat sa putem comemora contul acestei persoane. Memorandum contul se elimina anumite informatii sensibile, cum ar fi actualizarile de stare si restrictioneaza accesul la cont celor care nu au fost confirmati ca prieteni. Va rugam sa retineti ca, pentru a proteja intimitatea utilizatorului decedat, nu putem furniza informatii de autentificare a contului oricui. Noi facem cereri de onoare membrilor apropiati din familie pentru a inchide contul.

Citește mai departe...

SUGESTIILE MA DETERMINA SA INTERACTIONEZ CU PRIETENII MEI SAU SA II AJUT SA ISI COMPLETEZE PROFILURILE.

     Functia „Sugestii” a fost extinsa pentru a va ajuta sa interactionati mai mult cu prietenii confirmati de pe Facebook, pe langa gasirea persoanelor sau a paginilor pe care le-ati putea cunoaste.

Citește mai departe...

NU VREAU SUGESTII PENTRU A GASI PRIETENI BAZATE PE CONTACTELE IMPORTATE DE MINE FOLOSIND FRIEND FINDER.

     Daca ati utilizat vreodata functia „Friend finder” (gasire prieteni), sugestiile va pot arata oamenii care au adresa dumneavoastra de e-mail sau pe care ii aveti in agenda. Daca doriti ca Facebook sa elimine aceste contacte, va rugam sa urmati instructiunile gasite aici:

http://www.facebook.com/contact_importer/remove_uploads.php

Citește mai departe...

CUM CONTROLEZ SUGESTIILE IN CARE APAR?

     Aceasta functie a fost creata pentru a va conecta cu persoane sau pagini pe Facebook care v-ar putea fi cunoscute. Daca nu doriti sa apareti in aceasta caseta pentru toata lumea de pe Facebook, puteti reduce vizibilitatea la prieteni. Pentru a face acest lucru, urmati acesti pasi: -alegeti optiunea „setari de confidentialitate” (Privacy settings) din meniul „Cont” (Account) din partea de sus a oricarei pagini -selectati „vezi setari” (View settings) in sectiunea „conectarea pe Facebook” (connecting on Facebook) -schimbati setarea pentru „Trimite cereri de prietenie” (Send you friend requests) la „prietenii prietenilor” (Friends of friends).

Citește mai departe...

CUM BLOCHEZ PE CINEVA SA APARA IN SUGESTII?

     Puteti bloca pe cineva care apare in Sugestii, facand click pe butonul „X” din dreapta sus a intrarii lor. Acest lucru va inchide intrarea persoanei si va impiedica aparitia ei din nou in pagina de sugestii. Va rugam sa retineti ca pagina de sugestii nu va aparea daca blocati toate sugestiile facute de Facebook. Puteti gasi, insa aceasta sectiune facand click pe meniul „prieteni”(friends) si selectand „Cauta prieteni” (Search friends). Odata ce o marcati de mai multe ori, aceasta sectiune va aparea din nou pe pagina dumneavoastra de pornire.

Citește mai departe...

UNDE APAR SUGESTIILE?

     Sugestiile pot aparea pe pagina de pornire, cu scopul de orientare a noilor utilizatori, pe pagina de prieteni si in spatiul publicitar din jurul site-ului. Pentru a vedea mai multe sugestii, faceti click pe link-ul „see all” (vezi toate).

Citește mai departe...

SUGESTII CE SUNT SUGESTIILE?

     Sugestiile sunt o functie care va ajuta sa va conectati cu persoane si pagini pe care le-ati putea cunoaste, precum si cu grupuri sau prieteni confirmati pe Facebook. Facebook calculeaza sugestiile bazandu-se pe retelele din care faceti parte, prieteni comuni, munca si educatie, date de contact si multi alti factori. Deoarece aceasta functie este automata, se pot identifica uneori oameni pe care nu ii cunoasteti sau cu care nu doriti sa deveniti prieteni. Va rugam sa tineti cont de faptul ca nu vor fi trimise niciodata cereri de prietenie automate persoanelor care apar in aceasta lista.

Citește mai departe...

CINE ALTCINEVA POATE VEDEA O PAGINA DE PRIETENIE DINTRE MINE SI UN PRIETEN AL MEU?

     Paginile de prietenie aduna impreuna informatii existente in mod partajat si respecta toate setarile de confidentialitate existente. Altii va pot accesa pagina de prietenie cu prietenul/a dumneavoastra in cazul in care atat dumneavoastra cat si prietenul cu care aveti pagina ati impartasit deja aceste informatii cu cei ce vizualizeaza. Informatiile restrictionate prin setari de confidentialitate vor ramane invizibile.

Citește mai departe...

CUM POT VEDEA O PAGINA DE PRIETENIE INTRE DOI PRIETENI AI MEI?

     Faceti click pe „See friendship” (vezi prietenia) de mai jos de un post de perete (wall) intre doi prieteni. Va va fi permisa doar vizualizarea informatiilor dintre cei doi prieteni care au fost aprobate in setarile de confidentialitate existente.

Citește mai departe...

CUM IMI POT VEDEA PAGINA DE PRIETENIE CU UNUL DIN PRIETENII MEI?

     In coltul din dreapta sus de pe peretele (Wall) prietenului dumneavoastra, faceti click pe „Filtre” (Filtreaza) si apoi faceti click pe „Friendship page” (pagina de prietenie) pentru a crea pagina dumneavoastra de prietenie. Aveti posibilitatea de a face click pe „See friendship” (vezi prietenia) sub un post pe care un prieten l-a facut pe peretele dumneavoastra sau faceti click pe linkul „View you and [name]” (vezi tu si [nume]) de sub poza de profil a prietenului tau.

Citește mai departe...

PAGINILE DE PRIETENIE CE SUNT PAGINILE DE PRIETENIE?

     Paginile de prietenie fac mai usoara vizualizarea continutului legat de o prietenie speciala si ajuta prietenii sa se concentreze pe istoria lor comuna. Paginile de prietenie creeaza o lista de posturi vizuale, schimbarea peretelui (Wall),prieteni comuni, evenimente la care au participat ambele persoane, fotografii in care sunt etichetate ambele persoane, si lucruri care le plac ambelor persoane „like”.

Citește mai departe...

NU VAD SECTIUNEA „PEOPLE YOU MAY KNOW” (PERSOANE PE CARE LE-AI PUTEA CUNOASTE) PE PAGINA MEA DE PORNIRE.

     Facebook foloseste un algoritm pentru a putea determina care oameni si ce pagini apar in sectiunea „People you may know” de pe pagina dumneavoastra de profil. Daca nu vom gasi persoane suficiente sau pagini care v-ar putea fi cunoscute, atunci aceasta caseta nu va aparea in spatiu. Puteti utiliza in contiunare aceasta functie din start, facand click pe link-ul „friends” din partea stanga. Derulati pana in partea de jos a paginii „Friends” pentru a vedea persoane pe care le-ati putea cunoaste (people you may know).

Citește mai departe...

CE SUNT PRIETENII COMUNI (MUTUAL FRIENDS)?

     Prietenii comuni sunt persoanele care sunt prietene atat cu dumneavoastra, cat si cu persoana al carei profil il vizualizati. De exemplu, daca sunteti prieten cu Chris, si Mark este prieten cu Chris, atunci Chris va fi indicat ca prieten comun atunci cand ii vizualizati profilul lui Mark. Nu veti putea vedea niciodata prieteni comuni pe pagina de start, pentru ca nu puteti avea prieteni in comun cu dumneavoastra.

Citește mai departe...

DE CE NU POT VEDEA STATUSURILE CU ACTUALIZARILE PRIETENILOR MEI PE PAGINA „FRIENDS” (PRIETENI)?

     Actualizarile de stare au fost eliminate de pe pagina de prieteni si adaugate intr-un filtru separat pe pagina de start. Daca nu vedeti acest filtru in meniul din stanga imediar, faceti click pe link-ul „mai mult” (more) situat sub meniu.

Citește mai departe...

CUM IMI POT ORGANIZA SI VIZUALIZA PRIETENII SI PAGINILE AL CAROR FAN SUNT?

     Mergeti la pagina dumneavoastra de prieteni pentru a va vizualiza toti prietenii si paginile confirmate. Utilizati filele din partea stanga a paginii pentru a filtra prietenii pe care ii vizualizati. Pentru a crea si personaliza liste suplimentare, care pot contine atat pagini cat si prieteni, va rugam urmati acesti pasi: -faceti click pe link-ul „Create” (Creeaza) care apare sub filtrele de pe partea stanga a paginii de pornire sau pagina dumneavoastra de prieteni. Sau, faceti click pe butonul „Create new list” (creeaza o lista noua) din tab-ul „all friends” (toti prietenii) din pagina de prieteni. -tastati titlul listei si apasati Enter. -adaugati persoane sau pagini la lista tastand numele lor in campul „Adauga in lista” (Add to list) sau selectandu-le din lista. -selectati „Save list” (Salvare lista) pentru a stoca modificarile.

Citește mai departe...

CUM DECIDE FACEBOOK CE PRIETENI APAR PE PROFILUL MEU?

     Prietenii cu care dumneavoastra interactionati in mod public cel mai des apar de obicei in primul rand de pe profilul dumneavoastra. Ca exemple de interactiuni publice putem aminti posturile de perete, comentarii si evenimente la care ati participat reciproc. Facebook nu va arata niciodata pe profilul dumneavoastra in mod primordial persoanele al caror profil il vizualizati des sau cu care vorbiti pe chat.

Citește mai departe...

AFISAREA PRIETENILOR CUM ASOCIEZ PRIETENII SPECIALI PROFILULUI MEU?

     Pentru a ascocia prietenii speciali (de ex. cei mai buni prieteni, colegi de camera sau serviciu) puteti crea liste noi in coloana din stanga a profilului dumneavoastra sau puteti asocia listele deja existente. Pentru a asocia prieteni in profilul dumneavoastra: -faceti click pe butonul „Editare profil” (edit profile) din coltul din dreapta sus a profilului dumneavoastra. -selectati „persoane ascocialte” (featured persons) din meniul din stanga. -alaturi de „prieteni asociati” (featured friends) alegeti sa adaugati o lista noua de prieteni sau selectati una deja existenta. -cand ati terminat, faceti click pe „salveaza modificarile” (save changes) Daca ati selectat mai multe liste, aveti posibilitatea sa modificati ordinea in care acestea apar pe profilul dumneavoastra. Pentru a face acest lucru, pur si simplu trageti cu mouse-ul fiecare lista si pozitionati-o acolo unde doriti. Apoi faceti click pe „Salvati modificarile”.

Citește mai departe...

FISIERUL MEU DE CONTACT SAU AGENDA (ADRESS BOOK) NU POT FI IMPORTATE PE FACEBOOK.

     Va rugam sa va asigurati ca fisierul urmeaza formatul de mai jos: Primul rand contine cuvintele „adrese de e-mail” (e-mail adresses) Randurile urmatoare contin numai adrese de e-mail si nu alt tip de informatii (nume, locatie, etc.) Va rugam retineti ca ar putea fi nevoie de o copie a agendei dumneavoastra pentru a rezolva problema. Cu toate acestea, nu vom trimite nicio invitatie in numele dumneavoastra.

Citește mai departe...

AM INCERCAT SA FOLOSESC FRIEND FINDER DAR MI S-A SPUS CA AM FOLOSIT O PAROLA INCORECTA.

     Atunci cand utilizati Friend Finder pentru a trimite cereri de prietenie si pentru a invita oameni, asigurati-va ca puteti folosi parola dumneavoastra de e-mail si apoi pe cea de Facebook. In plus, asigurati-va ca parola are mai putin de 17 caractere si nu contine nici caractere ciudate (parola trebuie sa fie o combinatie intre litere si cifre).

Citește mai departe...

CUM ELIMIN CONTACTELE CAPATATE FOLOSIND FRIEND FINDER?

     Puteti elimina contactele capatate prin folosirea friend finder aici: http://www.facebook.com/contact_importer/remove_uploads.php Desi nu putem sterge invitatii care au fost deja trimise, puteti sterge persoane de contact din lista dumneavoastra de Istoric Invitati (history list). Acest lucru va preveni orice memento-uri viitoare ale invitatiilor trimise acestor persoane.

Citește mai departe...

CUM SUNT ANUNTATI PRIETENII MEI DACA TRIMIT INVITATII FOLOSIND AIM INSTANT MESSENGER?

     Prietenilor dumneavoastra din lista AIM le vor fi trimise mesaje instant, prin care sunt informati ca i-ati adaugat ca prieteni. In cazul in care persoanele respective deja folosesc Facebook, le va fi trimisa o cerere de prietenie. Daca acea persoana nu utilizeaza inca   Facebook sau nu apare pe site cu numele de ecran mentionat de dumneavoastra, ii va fi trimisa o invitatie prin Yahoo pentru a se alatura Facebook. Daca persoana nu este online la momentul trimiterii invitatiei, ei o vor primi data viitoare cand se vor autentifica.

Citește mai departe...

CUM POT ADAUGA PRIETENI DIN LISTA AIM PE FACEBOOK?

     Va puteti invita prietenii din lista de prieteni AIM facand , in primul rand click pe „Find friends” (gasire prieteni) din meniul „prieteni” (Friends) din partea de sus a oricarei pagini Facebook. Pe pagina urmatoare este optiunea utilizarii AIM Instant Messenger Friend Finder. Dupa ce ati selectat aceasta optiune, va trebui sa introduceti numele de ecran AIM si parola AIM in campurile corespunzatoare. Apoi, puteti selecta carora dintre prietenii dumneavoastra doriti sa le trimiteti cereri de prietenie sau pe cine doriti sa invitati pe Facebook.

Citește mai departe...

POVESTILE DE PE FLICKR NU MAI SUNT IMPORTATE PE PROFILUL MEU.

     Unii utilizatori constata ca povestile Flickr nu mai sunt importate pe peretii (Walls) lor. Nu sunt necesare alte raporturi suplimentare in acest moment.

Citește mai departe...

DE CE VAD UN ANUNT DE A UTILIZA „FRIEND FINDER” (GASIRE PRIETENI) PE PAGINA MEA DE PORNIRE?

     Nu va faceti griji, aceasta este o recomandare de la Facebook. Nu este o reclama. Anunturile de pe pagina de pornire apar in coloana din dreapta, sub titlul "Sponsored" (sponsorizat), in timp ce Friend finder apare mai sus de sectiunea anunturi , sub titlul „Featured”. Va rugam sa retineti ca se aplica urmatorul principiu: Cand dumneavoastra sau prietenii dumneavoastra utilizati caracteristica „Finder” (gasire), va putem sugera ca alti prieteni sa foloseasca aceasta caracteristica, dar nu impartasim nicio informatie cu privire la utilizarea noastra a acelui instrument acelor prieteni.

Citește mai departe...

POSIBILITATEA GASIRII PRIETENILOR AM INCERCAT SA FOLOSESC „FRIEND FINDER” (GASIRE PRIETENI) DAR MI SE SPUNE CA AM O ADRESA DE E-MAIL NEACCEPTATA.

    In acest moment, caracteristica gasirii prietenilor este capabula sa caute direct adresele de e-mail pentru anuminte adrese de e-mail (De ex. @hotmail.com). Daca apare mesajul de eroare „Adresa de e-mail neacceptata” ("Unsupported Email Address"), atunci aceasta caracteristica nu poate cauta direct in agenda adresei dumneavoastra de e-mail penru a va gasi prietenii. Cu toate acestea, inca mai puteti folosi aceasta functie in cazul in care programul pe care il utilizati pentru a va citi e-mailurile va permite sa exportati lista de contacte ca un .csv, .vcf sau fisier .txt . Incarcarea acestui fisier pe Facebook va face posibila anuntarea dumneavoastra de catre Facebook in legatura cu persoanele din agenda dumneavoastra care utilizeaza site-ul. Pentru instructiuni detaliate despre cum sa faceti acest lucru cu clientii specifici, va rugam consultati partea de jos a paginii „friend finder” (gasire prieteni). In viitor, Facebook spera sa extinda capacitatile caracteristicii „Friend finder” de a servi nevoilor unei game mai largi de utilizatori. Intre timp, va rugam sa nu ezitati sa folositi cautarile Facebook si alte instrumente de invitatie.

Citește mai departe...

POATE CINEVA LEGA NUMELE MEU DE TEXTUL UNUI POST? POT EXCLUDE PE CINEVA DE LA A FACE ASTA?

     Doar prietenii dumneavoastra confirmati va pot eticheta in posturile lor. Daca ati blocat sau eliminat pe cineva ca prieten, acestia nu vor fi in masura sa va eticheteze. Daca ati blocat pe cineva si apoi un prieten comun v-a etichetat intr-un post, persoana blocata nu va fi capabila sa va vizualizeze profilul facand click pe numele dumneavoastra din post.

Citește mai departe...

UN PRIETEN M-A ETICHETAT CA SI COLEG DE MUNCA, COLEG DE CLASA SAU CA PARTICIPANT INTR-O ACTIVITATE. CUM ELIMIN ACEASTA ETICHETA DE PE PROFILUL MEU?

     Pentru a elimina experientele sau activitatile in care ati fost etichetat de pe profilul dumneavoastra, faceti click pe butonul „Editare profil” (Edit profile) din coltul din dreapta sus a profilului dumneavoastra si stergeti elementele cum o faceti in mod normal. Pentru a va elimina numele dintr-o activitate din cadrul profilului prietenului dumneavoastra, faceti click pe link-ul „Eliminati” (Remove) de langa elementul etichetat cu numele dumneavoastra.

Citește mai departe...

POT PREVENI ETICHETAREA MEA CA SI COLEG DE MUNCA SAU DE CLASA?

     Nu exista nicio posibilitate de a preveni etichetarea dumneavoastra in pozele de pe profilurile prietenilor, dar puteti elimina cu usurinta aceste etichete din poze si de pe profilul dumneavoastra. In mod implicit, veti fi anuntat de fiecare data cand un prieten eticheteaza o poza cu dumneavoastra pe profilul lui. Pentru a regla aceste notificari, mergeti la setarea "Tags me on their profile" (etichete cu mine pe profilurile lor) in setarile de notificari.

Citește mai departe...

CUM ETICHETEZ PERSOANE IN POZELE MELE?

     Pentru a eticheta fotografiile intr-un album: -mergeti la fila „fotografii” (photos) de pe profilul dumneavoastra si selectati unul din albumele dumneavoastra -faceti click pe butonul „Eticheteaza fotografii” (Tag photos) din dreapta sus a paginii -introduceti numele unui prieten pentru a-l eticheta in album; daca numele lui/ ei nu este in caseta, aveti posibilitatea sa-l tastati in campul de text. Daca doriti sa va etichetati pe dumneavoastra, selectati „Me” (Eu). -facerti click pe fiecare poza pe care doriti sa o etichetati cu numele acelui prieten -repetati acest proces pentru toata lumea pe care doriti sa o etichetati in album. -faceti click pe „Save tags” (Salveaza etichetarile) cand terminati. Retineti ca, atunci cand etichetati un prieten intr-o fotografie, aceasta fotografie va deveni vizibila si prin accesarea link-ului „View photos” (vezi poze) de sub imaginea sa de profil. Puteti, de asemena, eticheta fotografiile altcuiva in timp ce le vizionati. Pentru a face asta, faceti click pe „Tag this photo” (eticheteaza aceasta fotografie) din actiunile enumerate in josul fotografiei. Pentru a inlatura etichetarea unei fotografii pe care cineva a incarcat-o si in care v-a etichetat pe dumneavoastra, pur si simplu vizualizati fotografia si alegeti „Remove tag” (elimina etichetarea) din partea de jos a numelui dumneavoastra. Fotografia nu va mai fi legata de profilul dumneavoastra. Daca etichetati un utilizator intr-o poza care nu a fost incarcata de dumneavoastra, nu veti putea elimina sau edita etichetarea. Numai proprietarul fotografiei si utilizatorul etichetat vor putea face acest lcuru. Va puteti seta notificarile astfel incat sa fiti mereu anuntat cand cineva va eticheteaza intr-o poza sau eticheteaza pe altcineva in una din pozele dumneavoastra. Daca doriti sa eliminati o eticheta facuta la una din pozele dumneavoastra, va rugam sa selectati link-ul „Elimina eticheta” (remove tag) atunci cand vizualizati fotografia.

Citește mai departe...

ETICHETAREA PRIETENILOR (TAG) CUM IMI ETICHETEZ PRIETENII IN PROFILUL MEU?

      Pentru a eticheta prieteni in activitatile pe care le faceti impreuna, inclusiv sporturi, activitati, educatie si munca: -faceti click pe butonul „Edit profile” (Editare profil) din coltul din dreapta sus a profilului dumneavoastra -selectati o sectiune din meniul din stanga -introduceti numele prietenilor dumneavoastra in domeniile „with” (cu) -faceti click pe „Salvati modificarile” (Save changes).

Citește mai departe...

CUM II POT CONTROLA PE CEI CARE IMI TRIMIT CERERI DE PRIETENIE?

    Controlati cine va poate adauga ca prieten din sectiunea „conectarea pe Facebook” (connecting on Facebook) din pagina de setari. Pentru a ajunge acolo, urmati urmatorii pasi:

-selectati „setari de confidentialitate” (privacy settings) din partea de sus a oricarei pagini Facebook

-selectati „vezi setari” (view settings) in sectiunea de conectare pe Facebook (connecting on Facebook)

-schimbati setarea pentru cereri de prietenie.

Citește mai departe...

CUM ADAUG PE CINEVA LA PROFILUL LIMITAT?

     Pentru a adauga pe cineva in lista profilului limitat, urmati pasii de mai jos: -mergeti la pagina „prieteni” -faceti click pe lista de prieteni a profilului limitat in bara laterala din stanga. Daca nu vedeti lista de prieteni a profilului limitat, puteti crea una facand click pe „Make a new list” (fa o lista noua) si denumind-o apoi. -faceti click pe „Editare lista” (Edit list) -tastati numele prietenului in campul „add to list” (Adauga la lista). Trebuie sa fii prieten cu o persoana pentru a o adauga la aceasta lista. Pentru a impiedica utilizatorii acestei liste sa vada un anumit continut, urmati pasii de mai jos: -mergeti la sectiunea „informatii despre profil” -selectati orice setare de confidentialitate a profilului si faceti clicl pe „Customize” (personalizare) -introduceti numele listei dumneavoastra limitate de prieteni in sectiunea „hide from these people” (ascunde de aceste persoane) pentru a restrictiona aceste persoane de la vizualizarea continutului selectionat al profilului dumneavoastra.

Citește mai departe...

CUM EDITEZ PROFILUL LIMITAT?

Aveti posibilitatea de a stabili care prieteni (si care nu) din lista de prieteni au permisiunea de a vizualiza continutul. Pentru a utiliza aceste optiuni, selecti „Setari de confidentialitate” din meniul „Cont” din partea de sus a oricarei pagini Facebook.

Citește mai departe...

PROFIL LIMITAT CE ESTE UN PROFIL LIMITAT?

     Puteti crea o lista de prieteni care are acces limitat la profilul dumneavoastra. Pentru a afla cum se creeaza o astfel de lista cu setari de confidentialitate mai mari, faceti click aici: http://www.facebook.com/help/?faq=12074

Citește mai departe...

FIGUREZ PE PROFILUL UNUI PRIETEN INTR-O LISTA SAU GRUP , DAR EU NU DORESC SA APAR ACOLO.

     Daca apareti in lista unui prieten sau a unui grup in care nu doriti sa va aflati, trebuie sa va adresati prietenului dumneavoastra sa va elimine din lista sau sa parasiti grupul. Daca prietenul dumneavoastra nu va elimina din lista, aveti posibilitatea de a elimina acea persoana de la prieteni. Acest lucru va face ca dumneavoastra sa nu mai apareti in lista persoanei respective.

Citește mai departe...

DE CE POT VEDEA NOUTATILE UNEI PERSOANE CARE NU M-A CONFIRMAT INCA CA PRIETEN?

      Atunci cand ii trimteti o solicitare de prietenie unei persoane, povestile publice despre aceasta vor aparea si pe pagina dumneavoastra de noutati. In acest fel, nu este necesar sa le asteptati confirmarea de prietenie pentru a le vedea noutatile. Va rugam sa retineti ca Noutatile nu vor arata niciodata povestile pe care un non-prieten nu le poate viziona in mod uzual. Prietenii care nu v-au confirmat inca cererea de prietenie vor aparea de asemenea pe pagina dumneavoastra de Prieteni. De aici, ii puteti adauga la o lista de prieteni. Daca nu doriti sa vedeti noutatile unei persoane care nu v-a confirmat inca cererea de prietenie, aveti posibilitatea sa ascundeti aceste noutati de pe pagina dumneavoastra, prin plasarea cursorului in dreapta unei noutati despre ei si facand click pe linkul „Ascunde” (Hide). Alternativ, aveti posibilitatea de a elimina ca prieten acea persoana, facand click pe „X” –ul de langa numele lor din pagina Prieteni.

Citește mai departe...

DE CE POATE CINEVA PE CARE NU L-AM ACCEPTAT CA PRIETEN SA-MI VADA NOUTATILE DE PE PROFIL?

     Cand cineva va trimite o cerere de prietenie, noutatile publice despre tine pot aparea in pagina lor de noutati. Daca refuzati cererea de prietenie a persoanei respective, noutatile despre dumneavoastra nu vor mai aparea pe pagina acelei persoane. Noutatile nu vor arata niciodata povestile pe care un non-prieten nu le poate viziona in mod uzual. De exemplu, daca ati postat un Video si ati setat „Friends only” (numai pentru prieteni), o persoana care asteapta confirmarea dumneavoastra pentru o cerere de prietenie nu il va putea vedea, dar daca ati setat „Everyone” (Toata lumea), aceasta perosana va putea vedea postarea dumneavoastra.

Citește mai departe...

CUM STERG O LISTA DE PRIETENI?

     Pentru a sterge o lista, mai intai selectati una din pagina de prieteni. Dupa ce ati facut selectia, optiunea „Sterge lista” (Delete list) va aparea in partea de sus a paginii.

Citește mai departe...

CATI PRIETENI POT AVEA INTR-O LISTA DE PRIETENI?

     Puteti avea peste 1000 de prieteni per lista si puteti, de asemenea avea acelasi prieten in mai multe liste.

Citește mai departe...

CATE LISTE DE PRIETENI POT AVEA?

     Puteti avea mai mult de 100 de liste.

Citește mai departe...

CUM POT INVITA UN PRIETEN DIN LISTA DE PRIETENI IN GRUPUL MEU SAU LA UN EVENIMENT?

      Atunci cand esti pe pagina de invitatii a unui grup sau eveniment, aveti posibilitatea de a introduce numele listei de prieteni in campul din dreapta. Dupa selectarea listei de prieteni pe care doriti sa ii invitati, prietenii calificati ca fiind invitati vor aparea in sirul de invitatii. Va rugam sa retineti ca un prieten nu poate fi calificat ca fiind invitat in cazul in care nu este membru al retelei vreunui grup preinregistrat.

Citește mai departe...

CUM TRIMIT UN MESAJ TUTUROR MEMBRILOR DINTR-O LISTA DE PRIETENI?

      Pentru a trimite un mesaj prietenilor dintr-o lista, selectati butonul „Compunere” (Compose) si introduceti numele listei de prieteni in campul „To” (Catre). Avand in vedere ca numarul maxim de beneficiari este intotdeauna 20, nu veti putea trimite mesaj unei liste de prieteni care contine mai mult de 20 de persoane. Cand trimiteti un mesaj unei liste de prieteni, acesta va arata numele tuturor destinatarilor, dar titlul listei de prieteni nu va fi vizibil altor membri Facebook.

Citește mai departe...

CUM MODIFIC NUMELE UNEI LISTE DE PRIETENI?

      Pentru a modifica numele unei liste de prieteni, luati urmatorii pasi:

1. Selectati lista pe care vreti sa o modificati;

2. Faceti click pe butonul „Edit list” (Editeaza lista) din partea de sus a paginii.

3. Apasati pe „Edit name” (modifica numele)

4. Scrieti noul nume al listei in camp si apasati „Save List” (Salveaza lista).

Citește mai departe...

CUM IMI POT ASCUNDE LISTA DE PRIETENI DE PE PROFIL?

     Exista doua moduri in care puteti ascunde lista de prieteni de pe profilul dumneavoastra: -din pagina de „Setari confidentialitate” urmati linkul „view settings” (vezi setari) de sub sectiunea „Conectare pe Facebook” a paginii de setari de confidentialitate. -reglati setarea „Vizibilitatea listei mele” (See my friend list) -direct de pe profilul dumneavoastra: faceti click pe icoana in forma de creion din caseta „Prieteni” (Friends) de pe profilul dumneavoastra, apoi faceti click pe „Modificare setari vizibile” (Change Visibility Settings).

Citește mai departe...

CINE IMI POATE VEDEA PRIETENII DE PE FACEBOOK?

In mod implicit, toata lumea iti poate vedea prietenii. Daca doriti, puteti schimba cu usurinta setarea de confidentialitate a listei dumneavoastra de prieteni.

Citește mai departe...

CUM POT MODIFICA ACCESUL LA VIZUALIZAREA PRIETENILOR MEI?

Puteti modifica accesul la vizualizarea prietenilor dumneavoastra din sectiunea „Conectare pe Facebook” ("Connecting on Facebook") din pagina de setari de confidentialitate. Pentru a ajunge acolo: -alegeti optiunea „Privacy settings” (Setari de confidentialitate) din meniul „Cont” (account) din partea de sus a oricarei pagini Facebook. -selectati „View settings” (Vezi setari) in sectiunea „Connecting on Facebook” (conectare pe Facebook). Schimbati setarea pentru „vezi lista prietenului tau” (view your friend list)

Citește mai departe...

CUM ADAUG PE CINEVA INTR-O LISTA DE PRIETENI ATUNCI CAND II ACCEPT CEREREA DE PRIETENIE?

Pentru a adauga pe cineva in lista de prieteni atunci cand ii acceptati cererea de prietenie, urmati pasii de mai jos: -faceti click pe cererea de prietenie -utilizati meniul pentru a selecta o lista de prieteni deja creata. Daca doriti sa creati o noua lista de prieteni pentru aceasta persoana, introduceti numele listei in campul „Create list” (creeaza lista) -faceti click pe „Confirm” (Confirmare) Daca creati o lista de prieteni in decursul procesului de confirmare, aceasta va fi stocata pe pagina „Friends” (prieteni). Puteti merge oricand la pagina de prieteni pentru a edita aceasta lista.

Citește mai departe...

CUM ADAUG PE CINEVA INTR-O LISTA DE PRIETENI ATUNCI CAND II TRIMIT O CERERE DE PRIETENIE?

Puteti adauga pe cineva la o lista de prieteni atunci cand ii trimiteti cerere de prietenie. In acest mod, daca ei va confirma cererea, vor fi plasati automat in lista de prieteni desemnata de dumneavoastra si vor urmari toate setarile de confidentialitate setate pentru acea lista. Pentru a adauga o persoana in lista de prieteni atunci cand ii trimiteti cerere de prietenie, urmati pasii de mai jos: -faceti click pe „Add as friend” (Adauga ca prieten) -selectati „Add to list” (Adaugati la lista) -utilizati meniul pentru a selecta lista de prieteni deja existenta sau creati una noua selectand „create list” (creeaza lista) -faceti click pe „Send request” (trimite cererea) Daca creati o lista noua in timpul procesului de cerere, lista de prieteni va fi permanent stocata pe pagina „friends” (prieteni) si puteti, astfel, merge oricand la pagina de prieteni pentru a o edita. Pentru a impiedica utilizatorii de pe aceasta lista sa vada un anumit continut, va rugam sa urmati pasii de mai jos: -faceti click pe optiunea „Setari de confidentialitate” din meniul de setari din partea de sus a oricarei pagini Facebook. -mergeti la sectiunea „informatii despre profil” (Profile Information) -selectati orice setare pentru confidentialitatea profilului si faceti click pe „customize” (personifica) -introduceti numele listei dumneavoastra limitate de prieteni in sectiunea „Hide this from these people” (Ascunde asta de aceste persoane) pentru a restrictiona accesul acestor persoane la continutul selectat de dumneavoastra.

Citește mai departe...

CUM FOLOSESC LISTELE DE PRIETENI PENTRU A-MI CONTROLA CONFIDENTIALITATEA?

Puteti folosi listele de prieteni pentru a crea diferite niveluri de confidentialitate pentru diferite grupuri de prieteni. Acest luru va permite sa va deschideti profilul intr-un mod mai selectiv persoanelor apropiate dumneavoastra. Cand editati setarile de confidentialitate, facand click pe „customize” (personalizeaza), se va deschide un pop-up de confidentialitate pentru orice setare. Sub butonul „make this open to” (fa acest lucru deschis pentru..) selectati „Specific people” (persoane specifice) din meniu si introduceti numele din lista de prieteni cu care doriti sa impartasiti continutul. Daca adaugati un utilizator la mai mult de o lista de prieteni, iar aceste liste prezinta conflict la setarile de confidentialitate, vor fi respectate intotdeauna cele mai restrictive setari . Daca introduceti trei sau mai multi prieteni ca exceptie, veti avea optiunea de a crea o noua lista de prieteni pentru a grupa aceste persoane. Puteti crea, edita si sterge liste de prieteni de pe pagina „edit friends” (editeaza prieteni).

Citește mai departe...

LISTELE DE PRIETENI SI CONFIDENTIALITATEA. CE SUNT LISTELE DE PRIETENI SI CUM LE CREEZ?

Listele de prieteni sunt un mod de a organiza lista dumneavoastra de prieteni si vizeaza setarile de confidentialitate. Puteti, de asemenea, filtra vizualizarea fiecarei desfasurari a listei de activitate separat pe pagina de start. Pentru a crea si personaliza prorpria dumneavoastra lista de prieteni, va rugam sa urmati acesti pasi: -mergeti la pagina „Prieteni”. Faceti click pe „Cont” (Account) din partea de sus a oricarei pagini si apoi faceti click pe „Editare prieteni” (edit friends) -faceti click pe butonul „creare lista noua” (create new list) din partea de sus a paginii pentru a crea o lista noua, sau tastati numele unui prieten in campul de cautare din partea stanga pentru a adauga un prieten la o lista existenta. Aveti, de asemenea, posibilitatea de a face click pe o lista existenta de prieteni din partea stanga a paginii apoi faceti click pe butonul „Editare lista” (edit list). Daca aveti mai mult de doua liste de prieteni, puteti adauga sau elimina cu usurinta prieteni din liste utilizand meniul care apare langa numele lor pe tab-ul „all friends” (toti prietenii) din pagina de prieteni.

Citește mai departe...

CUM II POT CONTROLA PE CEI CARE IMI TRIMIT CERERI DE PRIETENIE?

Controlati cine va poate adauga ca prieten din sectiunea „conectarea pe Facebook” (connecting on Facebook) din pagina de setari. Pentru a ajunge acolo, urmati urmatorii pasi:

-selectati „setari de confidentialitate” (privacy settings) din partea de sus a oricarei pagini Facebook

-selectati „vezi setari” (view settings) in sectiunea de conectare pe Facebook (connecting on Facebook)

-schimbati setarea pentru cereri de prietenie.

Citește mai departe...

CUM ELIMIN PE CINEVA DIN LISTA MEA DE BLOCARE?

Pentru a elimina pe cineva din lista de blocare, se iau urmatoarele masuri:

1. Alegeti optiunea Setari de Confidentialitate (Privacy Settings) din meniul „Cont” (Account) din partea de sus a oricarei pagini Facebook.

2. Selectati „editeaza lista” (edit list) din sectiunea „Block liste” (lista de blocare)

3. Selectati „elimina” (remove) din dreptul numelui utilizatorului. Va rugam sa retineti ca, prin acest lucru, persoana deblocata nu va fi automat adaugata listei dumneavoastre de prieteni, asadar, daca doriti sa redeveniti prieteni pe Facebook, va fi nevoie sa cautati persoana respectiva si sa ii trimiteti din nou o cerere de prietenie.

Citește mai departe...

CUM BLOCHEZ PE CINEVA?

Sunt trei moduri de a bloca pe cineva:

1. Mergeti la lista de blocari (block list) din pagina setarilor de confidentialitate. Introduceti numele sau adresa de e-mail a persoanei pe care vreti sa o blocati in campul alaturat acestei liste si apasati „block” (blocheaza).

2. Daca nu puteti gasi pe cineva utilizand campul de cautare persoane, incercati sa mergeti la pagina lor de profil. Aveti posibilitatea de a-i bloca prin accesarea linkului „Reporteaza/blocheaza aceasta persoana” ("Report/Block this Person") din partea de jos a paginii lor de profil. Odata ce ati facut click pe acest link, bifati „Blocheaza aceasta persoana” si apoi faceti click pe „Submit” (Inainteaza).

3. In final , rugam sa retineti ca puteti bloca pe cineva prin linkul „Report” (reporteaza) situat langa mesajele din Inbox. Oamenii nu vor fi notificati atunci cand ii blocati. Daca sunteti in imposibilitatea de a bloca pe cineva utilizand oricare dintre metodele enumerate mai sus, este posibil ca ei sa fi parasit Facebook-ul sau sa-si fi restrictionat setarile de confidentialitate. Daca nu puteti bloca pe cineva si ati dori sa-l restrictionati cu privire la vizitarea profilului dumneavoastra, puteti ajusta setarile de confidentialitate in consecinta. Pentru mai multe informatii pentru editarea setarilor de confidentialitate, faceti click aici: http://www.facebook.com/help/?page=806

Citește mai departe...

DE CE POT VEDEA CONTINUTUL ADAUGAT DE UN UTILIZATOR PE CARE L-AM BLOCAT PE FACEBOOK?

Blocarea unui utilizator va preveni orice tip de interactiune directa intre dumneavoastra si persoana blocata. Cu toate acestea, din motive tehnice, exista cazuri cand, un utilizator pe care l-ati blocat, sa poata vedea comentariile de pe site si viceversa, inclusiv comentarii referitoare la poza vreunui prieten comun. Va asiguram ca listarea dumneavoastra va aparea in text negru, fara a fi posibila vizualizarea fotografiei de profil sau a vreunei legaturi de contact disponibile.

Citește mai departe...

DACA AM PRIETENI COMUNI CU PERSOANA BLOCATA, ACEASTA VA PUTEA VEDEA COMENTARIILE MELE PENTRU UN PRIETEN COMUN?

Blocarea va permite sa preveniti majoritatea interactiunilor cu cineva de pe Facebook. Persoanele pe care le blocati nu vor fi capabile sa va gaseasca in cautarile lor, sa va vizualizeze profilul sau sa va contacteze cu pokes, posturi de perete, mesaje personale. Ele nu vor putea vedea mesajele dumneavoastra de perete (Wall), comentariile dumneavoastra la acestea sau apartenenta dumneavoastra la acelasi grup ca si ele. Oricum, ei vor vedea comentariile dumneavoastra de pe peretele unui prieten comun, si, de asemenea le veti vedea si dumneavoastra pe ale lor.

Citește mai departe...

VA STI CINEVA CA L-AM BLOCAT PE FACEBOOK ?

Nu, blocarea cuiva este complet confidentiala, iar persoana nu va fi notificata ca a fost blocata.

Citește mai departe...

DACA NU GASESC PERSOANA PE CARE VREAU SA O BLOCHEZ?

Daca aveti probleme in a gasi persoana pe care doriti sa o blocati, retineti ca puteti gasi o persoana pentru a o bloca prin prezentarea adresei de e-mail a acesteia. Mergeti la pagina de Setari de Confidentialitate, faceti click pe Lista de Blocare (Block Liste). Introduceti adresa de e-mail a persoanei pe care doriti sa o blocati in domeniul „E-mail” si faceti click pe „block” (blocheaza). In cazul in care adresa de e-mail trimisa de dumneavoastra este asocaiata vreunui cont, acelui vizitator ii va fi restrictionat accesul la vizualizarea continutului profilului dumneavoastra. In cazul in care adresa de e-mail nu este asociata vreunui cont, atunci utilizatorului ii va fi restrictionat accesul in cazul in care isi creeaza un cont pe viitor. Din pacate, din motive de securitate, Facebook nu este in masura sa furnizeze informatii despre toate conturile care pot fi asociate cu o adresa de e-mail blocata. Daca nu puteti bloca pe cineva si doriti prevenirea de la vizualizarea profilului dumeavoastra, puteti ajusta setarile de confidentialitate in consecinta.

Citește mai departe...

BLOCAREA PE FACEBOOK. CE ESTE BLOCAREA? CE SE INTAMPLA CAND BLOCHEZ PE CINEVA?

Blocajul previne vizualizarea profilului dumneavoastra de catre anumite persoane. Orice legatura pe care o aveti in prezent cu persoanele ce le blocati va fi rupta (conexiuni, prietenie, detalii prieten, etc.). Profilul dumneavoastra nu va mai fi vizibil pentru ei si nu veti mai aparea in rezultatele cautarilor lor sau listele de prieteni. Blocarea este reciproca, asadar si ei vor deveni invizibili pentru dumneavoastra. Retineti ca blocarea nu poate preveni toate comunicarile, cum ar fi interactiunile in aplicatiile de la terte parti si nu se extinde niciunde altundeva pe internet. Va rugam sa retineti ca, prin eliminarea unei blocari nu se va restabili o conexiune. Daca blocati un prieten si apoi il scoateti din lista de blocari, va fi nevoie sa-i trimiteti o noua cerere de prietenie.

Citește mai departe...

CUM II POT CONTROLA PE CEI CARE IMI TRIMIT CERERI DE PRIETENIE?

Controlati cine va poate adauga ca prieten din sectiunea „conectarea pe Facebook” (connecting on Facebook) din pagina de setari.

Pentru a ajunge acolo, urmati urmatorii pasi:

-selectati „setari de confidentialitate” (privacy settings) din partea de sus a oricarei pagini Facebook

-selectati „vezi setari” (view settings) in sectiunea de conectare pe Facebook (connecting on Facebook)

-schimbati setarea pentru cereri de prietenie.

Citește mai departe...

OAMENII AU DISPARUT DIN LISTA MEA DE PRIETENI FARA SA-I FI ELIMINAT EU SAU FARA SA MA FI ELIMINAT EI.

Eliminarile prietenilor nu sunt cauzate de erori tehnice ale site-ului deoarece nu este posibil ca un prieten sa poata fi eliminat fara confirmare de la unul din utilizatorii implicati.

Problema cu care va confruntati este cauzata de una din urmatoarele probleme:

-ati eliminat o persoana din lista de prieteni intentionat sau accidental;

-aceasta persoana si-a dezactivat contul, acest fapt a facut posibila disparitia ei din toate listele prietenilor; in cazul in care aleg sa-si reactiveze profilul , acestia vor reaparea automat in listele de prieteni.

In cazul in care un numar mare de prieteni a disparut din lista dumneavoastra intr-o perioada scurta de timp, este posibil ca securitatea contului dumneavoastra sa fi fost compromisa. Va rugam sa selectati o parola unica si complexa diferita de alte parole pe care le utilizati pe internet, si sa pastrati exclusiv pentru dumneavoastra aceasta informatie. Puteti reseta parola dumneavoastra folosind „Schimba parola” (Change password) de pe pagina contului dumneavoastra.

Citește mai departe...

CUM STERG O CERERE DE PRIETENIE PRIMITA?

De pe pagina de Cereri (Requests) poti sterge cererile de prietenie in asteptare si pe cele ascunse.

Citește mai departe...

VA STI CINEVA CA L-AM BLOCAT PE FACEBOOK?

Nu.Blocarea cuiva este strict confidentiala, iar persoana nu va fi anuntata ca a fost blocata.

Citește mai departe...

CUM BLOCHEZ PE CINEVA PE FACEBOOK?

Sunt trei moduri de a bloca pe cineva:

1. Mergeti la lista de blocari (block list) din pagina setarilor de confidentialitate. Introduceti numele sau adresa de e-mail a persoanei pe care vreti sa o blocati in campul alaturat acestei liste si apasati „block” (blocheaza).

2. Daca nu puteti gasi pe cineva utilizand campul de cautare persoane, incercati sa mergeti la pagina lor de profil. Aveti posibilitatea de a-i bloca prin accesarea linkului „Reporteaza/blocheaza aceasta persoana” ("Report/Block this Person") din partea de jos a paginii lor de profil. Odata ce ati facut click pe acest link, bifati „Blocheaza aceasta persoana” si apoi faceti click pe „Submit” (Inainteaza).

3. In final , rugam sa retineti ca puteti bloca pe cineva prin linkul „Report” (reporteaza) situat langa mesajele din Inbox. Oamenii nu vor fi notificati atunci cand ii blocati. Daca sunteti in imposibilitatea de a bloca pe cineva utilizand oricare dintre metodele enumerate mai sus, este posibil ca ei sa fi parasit Facebook-ul sau sa-si fi restrictionat setarile de confidentialitate. Daca nu puteti bloca pe cineva si ati dori sa-l restrictionati cu privire la vizitarea profilului dumneavoastra, puteti ajusta setarile de confidentialitate in consecinta. Pentru mai multe informatii pentru editarea setarilor de confidentialitate, faceti click aici: http://www.facebook.com/help/?page=806

Citește mai departe...

DACA ELIMIN UN PRIETEN, ACESTA VA FI ANUNTAT?

Nu, dar toate eliminarile de prieteni sunt reciproce, asadar si dumneavoastra veti disparea din lista de prieteni a acelei persoane.

Citește mai departe...

ELIMINAREA PRIETENILOR. CUM ELIMIN SAU STERG UN PRIETEN DE PE FACEBOOK?

Daca doriti sa eliminati un prieten, mergeti pe profilul persoanei respective si faceti click pe linkul „Elimina de la prieteni” (remove from friends) din partea de jos a paginii. Daca alegeti sa faceti asta, veti fi eliminat din lista de prieteni a persoanei respective. Daca doriti sa redeveniti prieten cu acea persoana va trebui sa repetati procedeul cererii de prietenie.

Citește mai departe...

UN NUMAR MARE DE PRIETENI AU DISPARUT DIN LISTA MEA DE FACEBOOK

Securitatea contului dumneavoastra poate fi compromisa. Va rugam sa selectati o parola unica si complexa diferita de alte parole pe care le utilizati pe internet, si sa pastrati exclusiv pentru dumneavoastra aceasta informatie. Puteti reseta parola dumneavoastra folosind „Schimba parola” (Change password) de pe pagina contului dumneavoastra. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca toate adresele de e-mail asociate contului dumneavoastra sunt sigure. Amintiti-va ca oricine va poate accesa e-mailul are, de asemenea si posibilitatea de a va accesa contul Facebook. De asemenea, asigurati-va ca va delogati de fiecare data cand terminati utilizarea site-ului si inchideti browserul. Niciodata nu bifati „pastreaza-ma logat” (Keep me logged in) atunci cand va conectati la un computer public sau la un dispozitiv mobil care nu va apartine deoarece acest lucru va va mentine logat chiar si dupa inchiderea browserului. In cele din urma, asigurati-va ca atunci cand accesati site-ul va conectati intotdeauna printr-o pagina legitima cu Facebook.com in partea de domeniu a URL-ului.

Citește mai departe...

OAMENII APAR IN LISTA MEA DE PRIETENI FARA SA LE FI TRIMIS CERERE DE PRIETENIE.

Conexiunile intre prieteni pe Facebook trebuie sa fie confirmate de ambele parti implicate. Acest lucru se intampal printr-o cerere de prietenie initiala sau o invitatie de a adera la site si o confirmare a cererii de catre destinatar. Tehnic, nu este posibil sa deveniti prieten cu cineva fara aceasta confirmare. O cerere de prietenie poate fi trimisa manual sau prin intermediul gasirii de prieteni (Friend finder) sau gasirii de colegi de scoala sau munca (Classmate/Co-worker Search). Cand utilizati aceste functii, va rugam sa fiti constienti de faptul ca mai multe cereri de prietenie si invitatii pot fi trimise simultan. In cazul in care un utilizator se inscrie prin cadrul acestor invitatii, acesta va fi adaugat automat la lista dumneavoastra de prieteni.

Citește mai departe...

CUM POT ELIMINA CONTACTELE INCARCATE FOLOSIND FRIEND FINDER (GASIRE PRIETENI)?

Puteti elimina contcatele incarcate folosind Friend Finder aici: http://www.facebook.com/contact_importer/remove_uploads.php

Desi nu se pot retrage invitatiile deja trimise, puteti sterge contactele din lista dumneavoastra de istoric al invitatiilor (History list). Acest lucru va preveni trimiterea unor viitoare invitatii acestor persoane.

Citește mai departe...

ALTELE CUM POT SUGERA CUIVA UN PRIETEN?

Pentru a sugera cuiva un prieten, urmati pasii de mai jos:

-faceti click pe linkul „Suggest friends for name” (sugerati prieteni prin intermediul numelui) gasit in partea de jos a paginii oricarui profil. Sau, dupa ce ati confirmat o cerere de prietenie a unui utilizator, faceti click pe linkul „sugereaza prieteni pe care i-ar putea cunoaste” ("Suggest friends that he/she knows"). Va aparea o fereastra cu toti prietenii dumneavoastra.

-selectati prietenii pe care doriti sa-i sugerati. Pentru a selecta un anume prieten, aveti posibilitatea de a-i tasta numele in campul „find friends” (gaseste prieteni) sau derulati prin lista completa de prieteni. Aveti posibilitatea sa faceti click pe „filter friends” (filtreaza prietenii) pentru a va sorta lista de prieteni sau prietenii de retea.

-odata facute toate selectiile, faceti click pe butonul „Trimite sugestii” (Send suggestions). Fiecare utilizator selectat de dumneavoastra va primi o invitatie de adaugare a noului utilizator ca prieten.

Citește mai departe...

CUM VAD CERERILE TRIMISE DE PRIETENIE CARE SUNT INCA IN ASTEPTARE? POT VEDEA CARE CERERI NU MI-AU FOST ACCEPTATE?

Momentan nu exista nici un loc pe site unde sa puteti vedea cererile de prietenie trimise. Daca vizitezi profilul uneia dintre persoanele carora le-ai trimis cerere de prietenie, te poti ghida dupa statusul sau, bazandu-te pe urmatoarele:

-daca vedeti „adauga ca prieten” (Add as friend) atunci nu aveti o cerere de prietenie in asteptare -daca vedeti „asteapta confirmarea prietenului” (Awaiting friend confirmation) veti sti ca ati trimis o cerere care nu a fost inca confirmata

-daca vedeti „elimina prieten” (remove friend) veti sti ca acea persoana v-a acceptat cererea si sunteti in prezent prieteni.

Citește mai departe...

AM PRIMIT UN E-MAIL CARE SPUNE CA AM O CERERE DE PRIETENIE IN ASTEPTARE, DAR NU VAD NICIUNA.

Va rugam sa va asigurati ca ati primit aceasta solicitare la o adresa de e-mail listata pe contul dumneavoastra. In cazul in care cererea nu a fost trimisa la una din aceste adrese, atunci nu va aparea in contul dumneavoastra. In plus, daca cineva isi dezactiveaza contul, nu ii veti vedea cererea de prietenie pe pagina. Simtiti-va liberi sa trimiteti o noua cerere de prietenie sau solicitati-i prietenului dumneavoastra sa va trimita alta pe adresa corespunzatoare de e-mail.

Citește mai departe...

MI SE SPUNE CA AM CERERI DE PRIETENIE IN ASTEPTARE, DAR NU VAD NICIUNA.

In primul rand, asigurati-va ca ati primit aceasta solicitare la o adresa de e-mail care este listata pe contul dumneavoastra. In cazul in care cererea a fost trimisa la o adresa de e-mail diferita, atunci nu va aparea pe contul dumneavoastra. Puteti trimite acelei persoane o alta cerere de prietenie din contul dumneavoastra sau ii puteti cere sa va trimita cererea de prietenie la adresa de e-mail corespunzatoare.

Citește mai departe...

CERERI DE PRIETENIE IN ASTEPTARE AM TRIMIS CUIVA O CERERE DE PRIETENIE, DAR NU A PRIMIT-O

Va rugam sa acordati timp suficient persoanei respective de a va raspunde la cerere, deoarece se poate ca ei sa fi ratat e-mailul cu cererea sau sa nu-l fi vazut inca pe pagina lor. Daca ati trimis aceasta solicitare folosind gasirea de prieteni (friend finder) asigurati-va ca ati trimis-o unei adrese de e-mail listata in contul acelei persoane. In cazul in care cererea a fost trimisa la o alta adresa, atunci ea nu va aparea in contul lor.

Citește mai departe...

CUM POT ELIMINA TOATE CERERILE DE PRIETENIE IN ASTEPTARE PE CARE LE-AM PRIMIT?

Pe pagina de cereri (Requests) apasati pe „Stergere cerere” (Delete request) de langa fiecare nume.

Citește mai departe...

CONTROLAREA CERERILOR DE PRIETENIE CUM II POT CONTROLA PE CEI CARE IMI TRIMIT CERERI DE PRIETENIE?

Controlati cine va poate adauga ca prieten din sectiunea „conectarea pe Facebook” (connecting on Facebook) din pagina de setari.

Pentru a ajunge acolo, urmati urmatorii pasi:

-selectati „setari de confidentialitate” (privacy settings) din partea de sus a oricarei pagini Facebook

-selectati „vezi setari” (view settings) in sectiunea de conectare pe Facebook (connecting on Facebook)

-schimbati setarea pentru cereri de prietenie.

Citește mai departe...

CE SE INTAMPLA CAND APAS „NOT NOW” (NU ACUM) UNEI CERERI DE PRIETENIE PRIMITE?

Facand click pe „nu acum” cererea de prietenie va fi ascunsa astfel incat sa puteti lua masuri in privinta ei mai tarziu. Daca alegeti sa ascundeti o cerere de prietenie, notificarea acesteia nu va mai aparea pe pagina dumneavoastra de pornire. Pentru a confirma sau sterge solicitarea mai tarziu, mergeti la pagina „Requests” (cereri). Selectati „See Hiden Requests” (vezi cereri ascunse). Puteti confirma sau sterge cererile individuale sau sterge toate cererile ascunse.

Citește mai departe...

CUM STERG O CERERE DE PRIETENIE PRIMITA PE FACEBOOK?

Pe pagina de cereri, poti sterge cererile de prietenie in asteptare si pe cele ascunse.

Citește mai departe...

CE SE INTAMPLA CAND STERG O CERERE DE PRIETENIE DE PE FACEBOOK?

     Daca stergeti o cerere de prietenie, aceasta va fi eliminata de pe pagina dumneavoastra de cereri. Expeditorul nu va sti ca i-ati sters cererea. Cu toate acestea, expeditorul va va mai putea trimite o alta cerere de prietenie in viitor.

Citește mai departe...

ELIMINAREA CERERILOR DE PRIETENIE DACA STERG O CERERE DE PRIETENIE, EXPEDITORUL VA AFLA?

Nu, cererea de prietenie va fi stearsa din lista ta de prieteni ce urmeaza a fi confirmati iar expeditorul nu va fi anuntat.

Citește mai departe...

NU POT ADAUGA UN PRIETEN PE FACEBOOK

Va rugam retineti ca setarile de securitate v-ar putea limita abilitatea de a vedea butonul „Add as friend” al unor utilizatori. De asemenea, o data ce i-ati trimis o cerere de prietenie unui utilizator, nu veti mai putea trimite alta.

Citește mai departe...

DE CE NU MI-A FOST TRIMISA CEREREA DE PRIETENIE?

Facebook este un loc care permite conectarea cu prietenii, familia, si alte persoane pe care le stiti personal. Daca ati fost impiedicat sa trimiteti cereri de prietenie pe Facebook, este probabil ca multe cereri de prietenie trimise de dumneavoastra in ultima vreme sa fi ramas fara raspuns. Asta se poate intampla din cauza ca ati trimis cereri de prietenie strainilor sau poate fi legat de alt comportament pe care membrii Facebook l-au reportat ca fiind nedorit. Va fi permis sa adaugati prieteni din nou in curand. La acel moment, va rugam sa nu uitati sa trimiteti cereri de prietenie sau mesaje doar persoanelor pe care deja le cunoasteti personal. In caz contrar, limite suplimentare pot fi introduse pe contul tau. Pentru mai multe informatii cu privire la drepturile si responsabilitatile dumneavoastra in calitate de membru Facebook , va rugam sa faceti click pe termenii (Terms) din partea de jos a oricarei pagini Facebook.

Citește mai departe...

CUM ELIMIN SAU ANULEZ CEREREA DE PRIETENIE FACUTA CUIVA?

Vizitati profilul persoanei si faceti click pe „x” in partea de sus, de langa „Awaiting friend confirmation” (asteptarea confirmarii prietenului)

Citește mai departe...

ADAUGAREA PRIETENILOR SI CERERI DE PRIETENIE. CUM ADAUG UN PRIETEN PE FACEBOOK?

Utilizeaza doar Facebook Search (cautare pe Facebook) pentru a gasi persoana pe care o cunosti si apoi apasa pe butonul „Add as friend” (Adauga ca prieten) din dreapta listei de cautare. O cerere de prietenie va fi trimisa acelei persoane. Odata ce va deveni prieten cu tine, acea persoana iti va aparea in lista de prieteni (Friends List) Va rugam retineti ca setarile de securitate v-ar putea limita abilitatea de a vedea butonul „Add as friend” al unor utilizatori.

Citește mai departe...