Blocarea va permite sa preveniti majoritatea interactiunilor cu cineva de pe Facebook. Persoanele pe care le blocati nu vor fi capabile sa va gaseasca in cautarile lor, sa va vizualizeze profilul sau sa va contacteze cu pokes, posturi de perete, mesaje personale. Ele nu vor putea vedea mesajele dumneavoastra de perete (Wall), comentariile dumneavoastra la acestea sau apartenenta dumneavoastra la acelasi grup ca si ele. Oricum, ei vor vedea comentariile dumneavoastra de pe peretele unui prieten comun, si, de asemenea le veti vedea si dumneavoastra pe ale lor.